Madeiros regiono vyriausybės vadovas Miguelis Albuquerque sakė, kad trečiadienį paryčiais trys žmonės žuvo užsiliepsnojus dviem namams.

Spėjama, kad gaisro nepavyks užgesinti dar porą dienų, kadangi vyrauja labai stiprus vėjas, o oro temperatūra saloje siekia 37 laipsnius (rekordinis karštis, kokio saloje nebuvo jau 25 metus). Antrą parą dėl stipraus vėjo nedirba ir Funšalio oro uostas.

Dar daugiau negu 300 žmonių prireikė medicinos pagalbos dėl apsinuodijimo dūmais ir nedidelių nudegimų.Taip pat sudegė vienas penkių žvaigždučių viešbutis.

Su DELFI susisiekęs lietuvis Audrius tikino, jam teko išvykti iš buto, esančio Funšalio centre, ir judėti link Atlanto vandenyno.

Skaitytojas DELFI papasakojo, kad Madeiros kriminalinė policija suėmė žmogų, kuris specialiai sukėlė gaisrą. Tai buvo vietinis gyventojas, kurio praeityje jau yra keli tyčiniai padegimai.

„Šis žmogus tyčia sukėlė gaisrą Funšalio miesto gyvenamajame rajone netoli senamiesčio. Jau sudegė 24 gyvenamieji privatūs namai, o dėl didelio vėjo gaisras plinta link senamiesčio. Vakar kuriam laikui buvo uždaryti keliai, vedantys į ir iš Funšalio, vėliau kelis kelius atidarė, kad gyventojai galėtų išvykti iš sostinės. Žmonės masiškai perka vandenį, kadangi pasklido informacija, jog Funšalyje bus atjungtas vanduo. Gaisrininkai atrodo nepasiruošę, todėl gaisro židiniuose gyventojai patys bando gesinti gaisrą, prijungę plonas žarnas prie savo vandentiekių. Miestą apgaubė didelis smogas ir pelenai, o žmonės vaikšto su respiratoriais“, - situaciją apibrėžė lietuvis.

Dega Madeiros sostinė