Donaldas Trumpas Filipinuose neturi jokio didesnio verslo, tačiau statybos darbų vykdytojai „Century Properties Group Inc“ pagal Jungtinių Valstijų nekilnojamojo turto magnato licenciją stato 150 mln. vertės gyvenamąjį dangoraižį – Trumpo bokštą.

Įstatymo projekte, pateiktame Manilos Atstovų Rūmuose, kongresmenas Joey Salceda teigė, kad „nėra jokio įtikinamo pagrindo sakyti, kad visi filipiniečiai yra kilę iš „teroristinės valstybės“ ar kad jie gali būti Trojos arkliai“.

J. Salceda darė aliuziją į D. Trumpo komentarus, išsakytus ketvirtadienį Portlende, Meino valstijoje, kuriais šis vėl užsipuolė imigrantus.

„Mes įsileidžiame žmones iš teroristinių tautų. To nereikėtų leisti, nes neįmanoma jų visų patikrinti. Nėra kaip juos patikrinti ir neaišku, kas jie tokie. Tai gali būti didžiausias visų laikų Trojos arklys“, – internetinėje svetainėje „YouTube“ įkeltame jo kalbos įraše teigė D. Trumpas.

„Imigrantas iš Afganistano, vėliau pateikęs prašymą ir gavęs JAV pilietybę, ir nelegalus nuolatinis Filipinų gyventojas nuteisti už siekius prisijungti prie teroristinės organizacijos „Al Qaeda“ ir Talibano bei nužudyti kiek įmanoma daugiau amerikiečių“, – sakė D. Trumpas.

Remdamasis JAV valstybės departamento duomenimis, Dž. Salceda teigė, kad JAV gyvena maždaug keturi milijonai filipiniečių kilmės žmonių. Tai – antroji pagal dydį azijiečių kilmės amerikiečių grupė JAV.