Specialiosios pajėgos iškviestos į restoraną „Dubrovnik“, esantį Vakarų Vokietijos Sarbriukeno mieste. Kaip rašo „The Daily Mail“, pranešta, kad restorane yra ginkluotas vyras.

Ryte ginkluotos policijos pajėgos apsupo šią maitinimo įstaigą iš išorės, o derybininkai ir psichologai mėgina su įsibrovėliu susitarti.

Vėliau jis buvo aptiktas miegantis pastato rūsyje ir sulaikytas, pranešė policija.

Vysbadeno policija skelbia, kad 43 metų vyras, kurio tapatybė neskelbiama, neturėjo ginklo, kaip iš pradžių manė teisėsauga.

Policijos atstovas Kurtas Schwindlingas sakė, kad minėtas vyras, kuris, pasirodo, yra restorano savininko giminaitis, atėjo į restoraną, aprėkė apsaugos personalą ir išvijo juos lauk. Manoma, kad vyras turi psichologinių problemų.

Kol kas neaišku, kodėl vyras buvo sužeistas.

Vokiečių leidinys „Bild“ informuoja, kad vyras įbėgo į restoraną „Dubrovnik“, esantį miesto centre, ir sušuko, kad visi turi pasišalinti.

Policijos pareigūno teigimu, panašu, kad įsibrovėlis yra išskirtinai prastos psichologinės būklės ir nėra jokių duomenų, galinčių patvirtinti, kad šis incidentas susijęs su terorizmu.

Įtariama, kad įsibrovęs vyras – restorano savininko žentas, atvykęs iš Makedonijos, tačiau jau daug metų gyvenantis Vokietijoje.

Taip pat pranešama, kad ginkluotas asmuo įkaitų nelaiko, o policijos pajėgos mėgina su juo derėtis.
Vokietijoje šiuo metu laikomasi itin griežtos parengties po praėjusį mėnesį surengtų kruvinų atakų.
„Islamo valstybės“ nariai prisiėmė atsakomybę dėl liepos 18 d. Bavarijoje surengto išpuolio, per kurį, kaip manoma, 17-metis pabėgėlis iš Pakistano ar Afganistano sužeidė penkis asmenis kirviu. Išpuolį surengęs asmuo buvo neutralizuotas policijos pareigūnų.

Pietinėje Vokietijos dalyje, Ansbacho mieste, liepos 24 d. susisprogdino 27-erių siras. Kaip teigia tyrėjai, mobiliajame išpuolį surengusio vyro telefone aptiktas vaizdo įrašas, kuriame jis prisiekia ištikimybę „Islamo valstybei“. Vėliau „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę ir už šį išpuolį, per kurį sužeista 15 asmenų

Liepos 22 d. siautėjo ginkluotas paauglys. Jis įsiviliojo žmones į greito maisto restoraną „McDonald’s” ir pradėjo šaudyti. Per incidentą žuvo 9 jauni asmenys.