Sirijos valstybinė žiniasklaida teigia, kad sukilėliai toksines dujas sviediniais mėtė į vyriausybės kontroliuojamas sritis padalytame Alepo mieste.

Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ duomenimis, po antradienio toksinių dujų atakos žuvo septyni žmonės, o daugiau nei 20 žmonių yra gydomi ligoninėje, ši informacija nėra oficialiai patvirtinta.

Anksčiau skelbta, kad po to, kai netoliese pirmadienį buvo numuštas Rusijos karinis sraigtasparnis, Sirijos Alepo mieste numesti chloro dujų sviediniai.

Sirijos valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad penki žmonės žuvo, o dar aštuoni nukentėjo per numanomą cheminę ataką, kai sukilėliai esą paleido nuodingosiomis dujomis užtaisytas raketas.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad per tą raketų ataką žuvo šeši žmonės ir kad aukos iš tikrųjų buvo kariai.

Kalbėdamasis su naujienų agentūra AFP, SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas negalėjo patvirtinti, kad tąsyk buvo panaudotos kokios nors dujos.

Rusijos pareiškimas buvo paskelbtas po ankstesnę dieną SOHR išplatintos informacijos, kad 24 žmonėms pasireiškė kvėpavimo sutrikimai Sarakibe, kai tas sukilėlių kontroliuojamas miestelis, esantis už 50 km į pietus nuo Alepo, buvo apmėtytas improvizuotomis bombomis.

Vietos gyventojai tvirtino, kad tos statinės buvo pripildytos chloro dujų, bet SOHR negalėjo patvirtinti šios informacijos.

Tarptautinė cheminių ginklų priežiūros organizacija trečiadienį išreiškė susirūpinimą dėl pranešimų apie neva panaudotas chloro dujas Sarakibe.

Pastarasis incidentas įvyko netoli vietos, kurioje, kaip pirmadienį pranešė Rusija, buvo numuštas vienas jos karinis transporto sraigtasparnis Mi-8. Sudužus tam orlaiviui žuvo visi penki jame buvę žmonės.

S.Čvarkovas, Rusijos vadovaujamo kariaujančių šalių taikinimo centro Sirijoje vadovas taip pat nurodė, kad 372 civiliai sirai pasinaudojo „humanitariniais koridoriais“, įkurtais Rusijos, kad gyventojai galėtų pasitraukti iš sukilėlių kontroliuojamų Alepo rajonų į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas.

Rusijos kariškis kaltino sukilėlius trukdant žmonėms palikti jų kontroliuojamas miesto teritorijas.

Vis dėlto antradienį 35 nevyriausybinės organizacijos paskelbė pranešimą, kuriame humanitarinių koridorių atvėrimo idėja vadinama turinčia didelių trūkumų.

Pasak Jungtinių Tautų, sukilėlių kontroliuojamuose Alepo rajonuose tebegyvena apie 300 tūkst. civilių, nors tame mieste jau ketverius metus vyksta kautynės ir beveik kasdien bombarduojama.