Kritikai tvirtina, kad J. Urlašovo byla yra politiškai motyvuota.

Šis politikas pateko į pirmuosius puslapius, kai pasitraukė iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ ir įveikė jos kandidatą per 2012 metų mero rinkimus Jaroslavlyje, esančiame į šiaurę nuo Maskvos. J. Urlašovo kandidatūrą palaikė iškilūs Rusijos opozicijos veikėjai.

Jis buvo suimtas 2013 liepą ir apkaltintas, kad išsireikalavo 18 mln. rublių (apie 270 tūkst. JAV dolerių arba 241 tūkst. eurų) kyšį iš vieno verslininko.

„Teismas skyrė Urlašovui 12 metų ir 6 mėnesius laisvės atėmimo griežto režimo (pataisos) kolonijoje ir nurodė sumokėti 60 mln. rublių (805 tūkst. eurų) baudą“, – naujienų agentūrai AFP sakė teismo atstovė Ana Močinova.

Pasak teisėjo, teismas nutarė, kad „būtina skirti griežčiausią bausmę“, nes J. Urlašovo „nusikalstami veiksmai ypač sunkūs, smukdantys vyriausybės autoritetą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Įtakingas Rusijos tyrimų komitetas trečiadienį apkaltino J.Urlašovą paėmus 17 mln. rublių (228 tūkst. eurų) kyšį iš vienos statybų bendrovės.

J. Urlašovas visus kaltinimu neigia.

Jo advokatė Ksenija Karpinskaja sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad jau apskundė šį nuosprendį.

„Jau pateikiau vieną skundą. Teismo nutarties kopijos kol kas negavome. Kai gausime, pateiksime dar“, – nurodė ji.

„RIA Novosti“ citavo advokatės žodžius, kad nuosprendis jos klientui „ne tik nesąžiningas, bet ir žiaurus“.

Buvusiam J. Urlashovo patarėjui Aleksejui Lopatinui skirtas septynerių metų įkalinimas, sakė tyrėjai.

J. Urlašovas buvo suimtas per kaukėtų pareigūnų reidą Jaroslavlio merijoje. Šis apie 600 tūkst. gyventojų turintis miestas yra maždaug už 300 km į šiaurę nuo Maskvos.

Politikas sakė, kad jo areštas yra korumpuotų verslininkų pastangų jį sužlugdyti rezultatas.

J. Urlašovo areštas, kaip ir panašūs nepriklausomų merų suėmimai pastaraisiais metais, yra skaudus smūgis opozicijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)