„Vienas dalykas aiškus – radikalių pokyčių procesas Armėnijos visuomenės ir politiniame gyvenime“ privalo būti spartinamas, S.Sargsiano pasisakymą per susitikimą su pilietinės visuomenės atstovais, religiniais lyderiais ir vyriausybės pareigūnais citavo jo biuras.

„Taip, tiesa, kad Armėnijos institucijos nėra tobulos. Taip, tiesa, kad Armėnijoje esama daug problemų ir sudėtingų klausimų. Mūsų tikslas – kuo greičiau juos išspręsti“, – pabrėžė prezidentas.

20 opozicijos šalininkų sekmadienį pasidavė, užbaigdami dramą viename policijos komplekse Armėnijos sostinėje Jerevane, kurį jie laikė užgrobę nuo liepos 17-osios.

Šią krizę, per kurią užpuolikai buvo paėmę įkaitais policininkų ir medikų, išprovokavo opozicijos šalininkų demonstracijų Jerevane, per kurias kai kada prasiverždavo smurtas.

Užpuolikai reikalavo paleisti kalinamą opozicijos lyderį Žirairą Sefilianą, taip ragino trauktis iš posto S.Sargsianą – buvusį Komunistų partijos lyderį, atėjusį į valdžią 2008 metais.

Ž. Sefilianas yra griežtas vyriausybės kritikas, suimtas kartu šešiais savo šalininkais birželį. Jie buvo apkaltinti ruošęsi užimti vyriausybinius pastatus ir telekomunikacijų objektus.

Sekmadienį paskelbtame vieno iš policijos komplekso užpuolikų pranešime sakoma, kad ši grupė tęs kovą, būdama kalėjime.

Daugiau negu tūkstantis žmonių pirmadienio vakarą išėjo į Jerevano gatves, protestuodami prieš vyriausybę, taip pat ragindami gailestingai pasielgti su suimtais užpuolikais, nurodė vietos žiniasklaida.

S.Sargsianas perspėjo, kad niekam nebus leista „griauti mūsų valstybės pamatų“.

„Problemos Armėnijoje nebus išspręstos smurtu arba ginklais, – sakė jis. – Jerevanas nėra nei Beirutas, nei Alepas.“

S. Sargsianas taip pat paragino „nuodugnaus tyrimo, išsamaus ir nešališko nagrinėjimo bei atviro teismo“ dėl pastarojo incidento.