Nacionalinės gvardijos vadas Viktoras Zolotovas pridūrė, kad dėl kitų šios struktūros dalinių panaudojimo užsienyje sprendžia šalies ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas – prezidentas Vladimiras Putinas.

„Nuo 2009 metų Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) greitojo reagavimo kolektyvinių pajėgoms priklauso OMONo dalinys „Zubr“ („Stumbras“) ir SOBRo „Rys“ („Lūšis“). Dabar abu tie daliniai perėjo iš Vidaus reikalų ministerijos pavaldumo į Nacionalinę gvardiją, o tai reiškia, kad mes privalome vykdyti tarptautinius įsipareigojimus, prisiimtus mūsų šalies“, – V. Zolotovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, abu tie daliniai gali būti siunčiami į operacijas užsienyje, vykdant „taikos palaikymo misijas, duodant atkirtį tarptautiniam terorizmui ir transnacionaliniam organizuotam nusikalstamumui, vykdyti kitus uždavinius, nustatomus KSSSO kolektyvinio saugumo tarybos“.

KSSO, kaip Rusijos atsakas į NATO, vienija Rusiją, Armėniją, Baltarusiją, Kazachstaną, Kirgiziją ir Tadžikistaną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (622)