Iš viso 21 žurnalistas stojo prieš teismą, bet keturi buvo paleisti, o 17 skirtas ikiteisminis areštas, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Tarp paliktų arešte yra veteranas žurnalistas Nazli Ilicakas, taip pat F. Guleną palaikiusio dienraščio „Zaman“ buvusi korespondentė Hanim Busra Erdal, sakoma pranešime.

Tarp keturių paleistųjų buvo iškilus komentatorius Bulentas Mumay.

Visi palikti arešte buvo apkaltinti „naryste teroro grupuotėje“. Turkija laiko F. Guleno organizaciją teroristine grupuote, kuri organizavo nepavykusį liepos 15-osios perversmą, bet dvasininkas tuos kaltinimus griežtai neigia.

Liepė nesikišti Vakarų šalims, kritikuojančioms dėl valymų

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį paragino Europos Sąjungą ir Jungtines Valstijas „rūpintis savais reikalais“, kai Vakarų šalys išreiškė susirūpinimą dėl besiplečiančio susidorojimo su įtariamais nepavykusio perversmo dalyviais ir šalininkais.

„Kai kurie žmonės duoda mums patarimų. Jie sako esantys susirūpinę. Rūpinkitės savais reikalais! Žiūrėkite į savo pačių darbus“, – R. T. Erdoganas pareiškė kalbėdamas prezidentūroje. Jis pridūrė, kad nei vienas aukšto rango Vakarų pareigūnas neapsilankė Turkijoje po nesėkmingo liepos 15-osios pučo.

Prezidentas taip pat paskelbė, kad pademonstruos gerą valią, atšaukdamas šimtus ieškinių prieš asmenis, kaltinamus jo įžeidimu.

Kariuomenė „apvalyta“ nuo Guleno šalininkų

Turkijos premjeras Binali Yildirimas penktadienį pareiškė, kad jo šaliai pavyko pašalinti iš kariuomenės visus elementus, susijusius su Jungtinėse Valstijose gyvenančiu dvasininku Fethullah Gulenu (Fetchula Giulenu), kai beveik pusė šalies generolų buvo pašalinti iš postų po nepavykusio perversmo.

„Išvalėme iš savo kariuomenės FETO (Fethullah teroro organizacijos) elementus, kurie apsimetinėjo kariais“, – B.Yildirimas sakė kalbėdamas prezidentūroje Ankaroje.

Turkija kaltina F. Guleną organizavus nepavykusį liepos 15 perversmą ir vadovaujant dideliam „teroristiniam“ tinklui, bet jis šiuos kaltinimus griežtai neigia.