Dvylika "Black Hawk" sraigtasparnių ir maždaug 200 pareigūnų 2006 metų pabaigoje iš šiaurinio Taunsvilio miesto bus perkelti į šalia Sidnėjaus įrengtas kareivines, kur bus apmokomi ir dirbs su specialiosiomis pajėgomis ir komandosais.

"Svarbiausia kovinės šturmavimo grupės užduotis yra atsakyti į teroristų keliamą grėsmę Australijai", - sakė R.Hillas.

Pasak jo, specialiosios pajėgos su "Black Hawks" sraigtasparniais vos per keletą minučių galės nuskristi į bet kurį Sidnėjaus rajoną.

"Tačiau kartu tai yra beveik pusiaukelė tarp Brisbano ir Melburno, ir arčiau Kanberos, taigi visų didžiųjų rytinės pakrantės miestų atžvilgiu būsime geriau tam pasirengę", - sakė jis žurnalistams Sidnėjuje.

Po kruvinų šio mėnesio išpuolių Londone, šešių Australijos valstijų ir dviejų teritorijų lyderiai paragino ministrą pirmininką Johną Howardą (Džoną Hovardą) atnaujinti antiteroristinius įstatymus ir numatyti priemones, kurios padėtų apsaugoti pagrindinę infrastruktūrą, ypač transporto mazgus.

Australijai dar neteko patirti teroristų išpuolių savuose namuose, tačiau 2002 metų spalį Indonezijos Balio saloje per sprogdinimus naktiniame klube tarp 202 žuvusiųjų buvo 88 Australijos piliečiai, o 2004 metais savižudis detonavo bombą Australijos ambasadoje Džakartoje.