B. Sanderso raginimas, šalininkų sutiktas ir džiaugsmingais šūksniais, ir švilpimu, buvo naujausias posūkis įtemptame Demokratų nacionalinio suvažiavimo atidaryme, kai partiją temdantis ginčas dėl nutekintų elektroninių laiškų sutrikdė H. Clinton pastangas pademonstruoti vieningą frontą prieš D. Trumpą.

H. Clinton pateks į istoriją ketvirtadienį, kai oficialiai priims demokratų nominaciją į prezidento postą, tapdama pirmąja moterimi, vadovausiančia JAV didžiosios partijos prezidentinei kampanijai.

Tačiau naujos dvi apklausos parodė, kad D.Trumpo pozicijos sustiprėjo, kai jis praeitą savaitę buvo patvirtintas respublikonų kandidatu į prezidentus.

Televizijos CNN apklausa rodo, kad jis trimis procentiniais punktais populiaresnis negu H. Clinton ir kad jo reitingas po suvažiavimo pakilo šešiais procentiniais punktais.

„Turime įveikti Donaldą Trumpą. Turime pasirūpinti, kad būtų išrinkta Hillary Clinton ir (jos kampanijos partneris) Timas Kaine'as“, – B. Sandersas sakė susirinkusiems praėjus kelioms valandoms nuo keturias dienas Filadelfijoje vyksiančio suvažiavimo atidarymo.

Trumpas yra baugintojas ir demagogas“, – sakė Vermonto senatorius, kurio raginimas palaikyti H. Clinton buvo palydėtas garsių nepatenkintų šūksnių ir skandavimo „Mes norim Bernie!“

B. Sandersas pralaimėjo pirminių rinkimų kampaniją, bet jam išreiškus palaikymą H. Clinton, o partijai trokštant pademonstruoti vieningą frontą, jam buvo pasiūlyta galimybė pasisakyti pirmadienį, kartu su populiaria liberalių pažiūrų senatore Elizabeth Warren.

Demokratų suvažiavimas turėjo oficialiai prasidėti 16 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku, bet partijos lyderiams iš pat pradžių teko gesinti skandalą, kilusį dėl tūkstančių nutekintų elektroninių laiškų, rodančių, kad jie stengėsi trukdyti B.Sandersui per jo pirminių rinkimų kovą su H. Clinton.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nurodė tiriantis „kibernetinį įsibrovimą“ į Demokratų nacionalinio komiteto (DNK) kompiuterius, dėl kurio H. Clinton kampanija kaltino Rusijos programišius, kurie esą stengiasi padėti D. Trumpui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)