Niekas nenukentėjo; sužeistų nėra. Eismas vienu iš dviejų sprogdintų greitkelių vėl atnaujintas, sakė Ispanijos centrinės vyriausybės atstovė Sjudad Realo mieste.

Sprogimai nugriaudėjo kaip tik tuo metu, kai milijonai ispanų traukė iš miesto rugpjūčio atostogų. Kol kas nežinoma, ar bombos buvo padėtos pačiame kelyje, ar šalia jo.

Pasak AFP, bombos sprogo 18 val. 10 min. bei 18 val. 15 min. vietos (19 val. 10 min. ir 19 val. 15 min. Lietuvos) laiku netoli Sjudad Realo ir Toledo miestų; perspėjimas apie sprogimus buvo perduotas baskų laikraščiui "Gara", likus 40 minučių iki sprogimo.

Prancūzijoje suimti 4 spėjami ETA teroristai

Prancūzijos policija suėmė keturis spėjamus baskų pogrindinės organizacijos ETA teroristus. Tarp jų yra Ispanijoje ieškotas Jonas Josebas Troitino, kuris, kaip manoma, pastaraisiais metais įvykdė kelis išpuolius prieš viešbučius Ispanijos Viduržemio jūros pakrantėje. Pasak ispanų vidaus reikalų ministro Jose Antonio Alonso, 25 metų vyras užėmė "įtakingas pozicijas" ETA grupuotėje.

Šio teroristo tėvas ir dėdė Ispanijoje atlieka ilgas kalinimo bausmes dėl dalyvavimo žudynėse devintajame dešimtmetyje. Jis kartu su vienu bendrininku sučiuptas Pietų Prancūzijoje. J.J.Troitino susekė prancūzų ir ispanų specialiojo dalinio pareigūnai.

Grenoblyje suimti dar du spėjami ETA nariai, kai mėgino pavogti automobilį.