Spaudos konferencijoje policija pranešė, kad įtariamasis šaudė iš 9 milimetrų pistoleto „Glock“, kurį greičiausiai įsigijo nelegaliai, ginklo serijiniai numeriai buvo ištrinti. Jis dar turėjo kulkų dėtuvėje ir apie 300 šovinių kuprinėje.

Policija patvirtino, kad yra duomenų, kad įtariamasis galėjo įsilaužti į svetimą feisbuko paskyrą ir per ją bandyti privilioti žmonių į prekybos centre esantį „McDonalds“ restoraną.

Du civiliai apsirengę policininkai bandė sulaikyti Davidą S. Į jį buvo paleistas ir šūvis iš pareigūno ginklo, tačiau įtariamojo jis nekliudė. Davidas S. galiausiai nusišovė pats.

Kol kas nėra žinoma, ar žudikas pažinojo savo aukas. Neskelbiama informacija ir kokioje mokykloje mokėsi Davidas S.

Kaimynai apibūdina, kaip gerą žmogų

Įtariamojo išpuolio rengėjo kaimynė pozityviai apibūdino 9 žmones nušovusį ir nusižudžiusį aštuoniolikmetį Davidą S.

„Jis buvo geras žmogus, – naujienų agentūrai AFP sakė 40-etė moteris. – Nesu mačiusi jo pikto, niekada neteko girdėti, kad jis keltų problemas policijai ar kaimynams“.

Iš Makedonijos kilusi moteris pridūrė: „Jis juokdavosi kaip normalus žmogus.“

Sirgo depresija, neišlaikė egzamino

FOCUS šaltiniai teisėsaugoje pasakojo, kad įtariamajam, kuris šūkavo, kad buvo gydomas, iš tiesų buvo skirtas gydymas, jis naudojo antidepresantus.

Taip pat pasirodė informacija, kad aštuoniolikmetis penktadienį neišlaikė abitūros egzamino. Galbūt tai gali būti įtūžio proveržio motyvas.

Tikrinama informacija, ar jis į „McDonald's“ greito maisto restoraną, kuriame šaudė, nebandė per feisbuką atsivilioti kitų bendramokslių.

Šaltinių teigimu, vaikinas turėjo problemų mokykloje.

Žaidė kompiuterinius žaidimus, garbino kitą žudiką

FOCUS duomenimis, aštuoniolikmetis išpuolio rengėjas laisvalaikiu dažnai žaisdavo kompiuterinius žaidimus, kuriuose daug šaudoma, kovojama.

Taip pat pasirodė informacija, kad jis garbino kitą žudiką – Vinendene (miestelis netoli Štutgarto) 2009 m. 15 žmonių buvusioje savo mokykloje išžudžiusi ir nusižudžiusį septyniolikmetį.

Tyrėjai žudiko namuose rado knygą „Amok im Kopf“ („Žudymas – mintyse (galvoje)“, – red past.)

Tėvas – taksistas, mama dirbo prekybos centre

Pasak kaimynės, įtariamojo tėvas į Vokietiją atvyko iš Irano. Miunchene jis dirbo taksi vairuotoju.

Mama anksčiau dirbo prekybos tinklo „Karstadt“ prekybos centre.

Tėvai negalėjo paaiškinti, kodėl jų sūnus ėmė šaudyti į žmones. Jie yra ištikti šoko.

Šeimoje auga dar ir jaunesnis brolis.

Davidas S. gimė ir užaugo Vokietijoje. Jo tėvai iš Irano į Vokietiją atvyko po 1990-ųjų.

Veikė vienas

Miuncheno policija šeštadienį spaudos konferencijoje patvirtino, kad Davidas S. penktadienį šaudynes surengė savo asmenine iniciatyva, jo motyvai nesusiję su radikaliu islamizmu ar pabėgėlių krize. Vaikino namuose aptikta informacijos, patvirtinančios jo susidomėjimą panašiais išpuoliais.

Naktį specialiosios policijos pajėgos krėtė vieną butą Miuncheno priemiestyje Maxvorstadt. Čia greičiausiai gyveno įtariamasis su tėvais. Tačiau policija šios informacijos kol kas oficialiai nepatvirtino. Butas yra vos už kelių kilometrų nuo išpuolio vietos. Daugiaaukščio daugiabučio teritorija yra aptverta policijos, pareigūnai iš namo neša kartotines dėžes, ieško nusikaltimo motyvo.

Išpuolio vakarą paplitusiame vaizdo įraše, kuriame užfiksuotas įtariamojo susirėkavimas su kitu žmogumi, girdima, kaip jis sako, kad yra vokietis, užaugęs socialiai remtinų žmonių kvartale, kad buvo gydymo įstaigoje. „Buvau priverstas įsigyti ginklą“, – šaukia jis. Taip pat girdimi žodžiai „sušikti turkai“, tačiau neaišku, ar tai šaukia įtariamasis, ar kitas žmogus.

Vienas liudininkas CNN pasakojo girdėjęs, kaip vyras šaukė esąs vokietis ir išžudysiąs užsieniečius. Į spiegel.de kreipęsis kitas liudininkas pasakojo, kad buvo apsipirkti, kai prasidėjo šaudynės, įtariamasis šaukė: „Man viskas vienodai“, „Išžudysiu visus“.