Eiffelio bokšto administracija nurodė, kad bokštas „negali būti atidarytas tinkamomis saugumo sąlygomis“ po riaušių, per kurias jaunuoliai padegė kelis šiukšlių konteinerius, automobilį ir motorolerį, kol galiausiai buvo išvaikyti policijos, panaudojusios ašarines dujas ir vandens patranką.

Apie 40 žmonių buvo suimti dėl neramumų prie Eiffelio bokšto, kur futbolo gerbėjai susirinko, kai nebuvo įleisti į netoliese įrengtą sausakimšą 90 tūkst. vietų aistruolių zoną.

Eifelio bokšto papėdę apgaubė ašarinių dujų debesys, kai riaušių policija stengėsi atremti jaunuolius, sukūrusius laužų ir svaidžiusius butelius bei kitus daiktus į policininkus.

Praeitais metais beveik 7 mln. žmonių (apie 20 tūkst. žmonių per dieną) įsigijo bilietus aplankyti Eiffelio bokštą, o 80 proc. jų sudarė užsieniečiai turistai, norintys pasikelti virš „Geležinės ponios“, puošiančios Prancūzijos sostinę, „sijono“.

Ši statistika rodo, kad Eiffelio bokštas yra vienas labiausiai lankomų turizmo objektų pasaulyje. Jis taip pat tapo įsimintinu Paryžiaus simboliu, nors buvo sumanytas kaip laikinas statinys, skirtas 1889-ųjų pasaulinei parodai.