Nors liepos 2 dieną vykusių rinkimų rezultatai dar tebėra skaičiuojami M. Turnbullas pareiškė, kad jo Liberalų ir Nacionalinės partijos koalicija laimėjo rinkimus.

M. Turnbullas, kuris užėmė ministro pirmininko postą pernai rugsėjį, surengęs partijos maištą prieš savo pirmtaką Tony Abbottą, ryžosi surengti pirmalaikius rinkimus, tikėdamasis įtvirtinti savo valdžią, tačiau susidūrė su „pakibusio parlamento“ grėsme.

Nebaigus skaičiuoti rezultatų vis dar tebėra neaišku, ar Liberalų ir Nacionalinės partijos koalicija užsitikrins galimybę sudaryti daugumos vyriausybę, ar jiems reiks kliautis nepriklausomų ir mažųjų partijų įstatymų leidėjų parama.

Vis dėlto gera žinia valdančiajai koalicijai tapo tai, kad opozicijoje esančių leiboristų lyderis Billas Shortenas, kuris vos prieš kelias ragino premjerą pasitraukti, pripažino, kad M. Turnbullo vadovaujamas aljansas veikiausiai turėtų 150 vietų Atstovų rūmuose užsitikrinti pakankamai vietų ir išlaikyti valdžią.

„Akivaizdu, kad ponas Turnbullas ir jo koalicija suformuos vyriausybę“, – sakė B. Shortenas žurnalistams Melburne ir pridūrė, kad jis kiek anksčiau paskambino M. Turnbullui, kad pasveikintų jį su pergale.

„Viliuosi, kad dėl mūsų tautos labo koalicija dirbs gerą darbą; viliuosi, kad jie vadovaus gerai vyriausybei“, – pažymėjo jis.