Policija dar labiau nei praėjusiomis dienomis sustiprino savo pajėgas gatvėse, metro stotyse ir autobusų stotelėse. Skotland Jardas būgštauja, kad trys besislapstantys teroristai gali smogti dar kartą.

Tuo tarpu Londone toliau apklausiamas sučiuptas sprogdintojas Yasinas Hassanas Omaras. 24 metų vyras buvo suimtas Birmingeme trečiadienį.

Ketvirtadienį dviejuose Londono butuose suimti dar devyni įtariamieji, siejami su išpuoliais.

Londono policija įspėja apie naujų išpuolių galimybę

Londono policijos viršininkas ketvirtadienį perspėjo, kad Didžiojoje Britanijoje gali būti ir kitų sprogdintojų kuopelių, kurios gali rengti išpuolius, panašius į liepos 7-osios ir liepos 21-osios sprogdinimus.

"Tikrai vis dar yra įmanoma, kad laisvėje tebesantys (sprogdintojai) smogs dar kartą. Taip pat vis dar įmanoma, kad yra ir kitų kuopelių, kurios gali ir ketina vėl smogti", - per policijos vadovybės pasitarimą sakė Ianas Blairas.

"Jie nėra mėgėjai. Jie vieną kartą suklydo, ir mums labai pasisekė", - pridūrė jis.

Londono policija praneša apie dar 9 areštus

Londone pranešta apie dar devynis areštus, tiriant liepos 7-osios ir 21-osios sprogdinimus. Kiek anksčiau buvo suimtos trys moterys, įtariamos teroristų slėpimu. Tokio policijos veiksmų pagyvėjimo buvo laukiama, trečiadienį suėmus vieną iš keturių liepos 21-osios sprogdintojų.

Šeši vyrai suimti vienuose namuose, o dar trys - kituose, sakoma policijos pranešime.

Kaip nurodo Didžiosios Britanijos naujienų agentūra "Press Association", manoma, kad tarp šių sulaikytųjų nėra tų trijų sprogdintojų, kurie po nepavykusio liepos 21-osios mėginimo įvykdyti išpuolius vis dar slapstosi.

Sostinės policija pranešė, kad įtariamieji, kurie buvo areštuoti pagal antiteroristinius įstatymus, buvo nuvežti į centrinę nuovadą apklausti. Pasak atstovo, krata minėtuose dviejuose namuose Tutingo rajone tęsiama.

Šie įtariamieji buvo suimti tokiu metu, kai pareigūnai tardo vieną iš keturių asmenų, kurie, kaip manoma, liepos 21-ąją bandė susprogdinti bombas trijuose metropoliteno traukiniuose ir autobuse. Jis buvo areštuotas trečiadienį, policijai surengus reidus visoje šalyje. Kiti trys įtariami sprogdintojai vis dar slapstosi.

Policija įtaria, kad kiti trys teroristai gali turėti dar sprogmenų ir planuoti naują išpuolį, todėl labai svarbu surasti juos kuo anksčiau.

Apie tai, kokiais ryšiais jie įtariami, policija kol kas nepraneša, tačiau manoma, kad daug informacijos, leidusios rasti įtariamuosius, buvo gauta suėmus 24 metu Jasiną Hasaną Omarą, vieną iš keturių Londono liepos 21-osios sprogdintojų.

Tuo tarpu Londono policija pranešė, kad sostinėje per reidą, taip pat susijusį su liepos 21-osios incidentais, buvo areštuotos trys moterys, kurios, kaip įtariama, suteikė prieglobstį nusikaltėliams.

Britanijos laikraštis "Times", remdamasis aukšto rango policijos pareigūnais, ketvirtadienį rašo, jog per liepos 7 ir 21 dienos išpuolius Londone naudotas bombas pagamino tas pats žmogus. Sprogmenų "gaminimo pobūdis ir sudėtis neįtikėtinai panaši". Policiją tai labai jaudina, nes liudija apie gerai organizuotą ir daug atšakų turinčią teroristinę organizaciją.