Ambasadorius priminė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau aiškiai išdėstė Rusijos poziciją, leisiančią atkurti santykius: "Pirmiausia atsiprašymas, bausmė kaltininkams ir kompensacija. Atsiprašymą išgirdome, dabar laukiame kompensacijos".

Jis pabrėžė, kad "visiškas santykių atkūrimo procesas yra ilgas". "Reikia rengti susitikimus ir konsultacijas, ir mes rengsime jas, kad kiek įmanoma greičiau pasiektume tą santykių lygmenį, buvusį iki 2015 metų lapkričio 24-osios tragedijos", - sakė ambasadorius.

Kremliaus užsienio politikos patarėjas Jurijus Ušakovas anksčiau ketvirtadienį sakė, kad Maskva palaikys ryšį su Ankara, siekdama išspręsti kompensacijos už numuštą Rusijos "Su-24" bombonešį klausimą.

Trečiadienį V. Putinas kalbėjosi telefonu su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, kai Turkijos lyderis atsiprašė už numuštą naikintuvą ir išreiškė norą gerinti santykius. Atsiprašymo žinią Kremlius gavo po incidento praėjus septyniems mėnesiams. Tai pirmasis tiesioginis abiejų prezidentų kontaktas nuo 2015-ųjų lapkričio.