Šis klausimas tapo toks aktualus, jog netgi iškeltas tiesiogiai Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, skelbia JAV valstybės departamento atstovė spaudai.

Problemų kilo prieš dvejus metus, kai JAV Rusijai pritaikė sankcijų dėl krizės Ukrainoje, pridūrė atstovė. Apie konkrečius atvejus JAV pareigūnai nekalba.

„Washington Post“ skelbia, kad pasitaikė atvejų, kai rusų saugumo pareigūnai įsibrovė į JAV ambasados Rusijoje darbuotojų namus, perstatė baldus ir net nužudė augintinį.

Kol kas nesulaukta jokio oficialaus Rusijos atsako, tačiau pareiškime „Washington Post“ kaltinimai taip pat neneigiami. Skelbiama, kad tai provokacija prieš Rusijos diplomatus.

Buvęs Amerikos ambasadorius Rusijoje Michaelas McFaulas laikraščiui sakė, kad visą tą laiką, kai jo šeima gyveno Maskvoje, juos nuolat sekė Rusijos saugumo pareigūnai – įdomu tai, jog jie net neslėpė norėję, kad šis žinotų esąs stebimas.

Buvęs ambasadorius teigia, kad incidentų padaugėjo JAV ir Europos Sąjungai pritaikius sankcijų Rusijos lyderiams po Krymo aneksijos ir Rusijos veiksmų Rytų Ukrainoje.

„Po Rusijos invazijos Ukrainoj situacija žymiai pablogėjo“, – pripažino M. McFaulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1069)