G. Osborne`as siekia nuraminti rinkas, patyrusias šoką dėl referendumo. Anot jo, šalis neketina koreguoti savo biudžeto iki bus išrinktas naujas premjeras, kuris ir vadovaus deryboms su ES dėl išstojimo.

Tiek G. Osborno, tiek iš posto besitraukiančio premjero Davido Camerono pareiškimai kertasi su ES lyderių nuomone.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas anksčiau sakė, kad D. Britanija derybų dėl išstojimo atidėlioti neturėtų ir jas pradėtų kuo skubiau. Pirmininko patarėjas Arnoldas Pranckevičius sako, kad Bendrijai iš D. Britanijos trūksta aiškumo. Kad jo būtų daugiau, britai pirmiausia turėtų pateikti oficialų pasitraukimo raštą, tačiau jo sulaukti nesitikima.

Europos šalių lyderiai šią savaitę renkasi į susitikimus, per kuriuos numatys bendrą šalių atsaką į britų pasitraukimą. Prancūzijos ir Vokietijos vadovai kiek anksčiau sakė sutariantys, kad Bendrijai šiuo metu labiausiai trūksta aiškumo ir apibrėžtumo.

Pirmadienį Briuselyje ir Londone lankosi ir Amerikos valstybės sekretorius Johnas Kerry, kiek anksčiau išreiškęs susirūpinimą dėl britų sprendimo atsiskirti. Pirmą kartą nuo referendumo rezultatų paskelbimo pirmadienį posėdžiauja ir Didžiosios Britanijos vyriausybė.