Vyriausybė referendumo judėjimo lyderius apkaltino sukčiavimu. Jos teigimu, šalies ekonominis elitas, remiamas konservatyviųjų jėgų JAV ir kitose šalyse, rengia sąmokslą, kad nuverstų vyriausybę. Vienas iš artimų N. Maduro sąjungininkų Jorge Rodriguezą paskirtas kontroliuoti, ar šiame procese nepadaryta kokių nors pažeidimų. Ėmęsis teisinių veiksmų Aukščiausiajame Teisme, Ch. Rodriguezas sakė, kad buvo padaryta Konstitucijos pažeidimų, ir pridūrė: „Liaukitės melavę tarptautinei bendruomenei ir Venesuelos žmonėms“.

Jis pabrėžė, kad nebūtų įmanoma surengti referendumo šiais metais, nors to nori opozicija. O šeštadienį prezidentas N. Maduras pareiškė, kad referendumas dėl nušalinimo būtų surengtas 2017 metais, jei opozicija patenkintų teisinius reikalavimus.

Penktadienį Nacionalinė rinkimų taryba daugiau nei 600 tūkst. iš surinktų parašų, siekiant surengti referendumą dėl prezidento nušalinimo, paskelbė negaliojančiais.

Savo ruožtu parašus rinkusi opozicija teigia, kad rinkimų institucijos yra nusistačiusios prieš ją.

Parašus opozicija perdavė gegužės 2 dieną. Opozicijos teigimu, ji surinko 1,85 mln. rinkėjų parašų, palaikančių referendumą. Penktadienį CNE sakė, kad sąraše - 1,97 mln. parašų.

Rinkėjai, kurių parašai nebuvo išbraukti, apie 1,3 mln., turės atvykti į regioninius rinkimų biurus ir patvirtinti savo tapatybes.

Šiuo metu Venesuela atsidūrė ties ekonominio žlugimo riba. Šalis susiduria su aukšta infliacija ir maisto bei kitų būtinų prekių trūkumu. Dėl ekonominio šalies nuosmukio opozicija kaltina prezidentą N. Madurą ir jo pirmtaką Hugo Chaveso.