Kadrai įkelti į „Snapchat“. Juose matyti šokantys ir geriantys žmonės, kol A. Alver sušnabžda „šaudynės“ prieš pasigirstant maždaug devynių šūvių serijai. Mažiau nei po sekundės pasigirsta antra šūvių serija, šį kartą iššaunama apie aštuonis kartus.

Tarp Orlando klube nužudytų žmonių buvo ir „Hario Poterio“ atrakcionuose „Universal Studios“ dirbęs vyras. 22 metų Luisas S Vielma įkėlė savo ir draugų nuotrauką iš „Disney World“ likus kelioms valandoms iki tragedijos, su prierašu „Tikri draugai, kurie tampa šeima“.

„Hario Poterio“ autorė JK Rowling socialiniame tinkle rašė, kad jis dirbo teminio parko atrakcione „Užburiantis Hario Poterio pasaulis“, ir pridūrė: „Negaliu liautis verkusi“.

Jo draugas Willas Randle'as „Facebook“ rašė: „Tu buvai vienas mieliausių žmonių, kuriuos man teko pažinti. Kiekvieno diena prašviesėdavo, kai tu ateidavai. Nesvarbu, ar tai buvo pirmosios valandos po atidarymo, ar vėlus vakaras, darbas su tavimi buvo nepaprastas“.

Kita žudynių auka tapo 34 metų Edwardas Sotomayoras, kurį jo pusbrolis apibūdino kaip globėjišką ir energingą vyrą, kuris kruizų metu mėgo dėvėti žaismingą cilindrą. E. Sotomayoras dirbo kompanijoje, kuri organizuoja homoseksualams skirtus kruizus. Jis daug laiko praleisdavo keliaudamas ir reklamuodamas šiuos renginius.

Čikagoje gyvenantis Davidas Sotomayoras savo pusbrolį apibūdina kaip visada linksmą. Abu išsiaiškino savo giminystės ryšius maždaug prieš dešimt metų Orlande vykusiame festivalyje ir nuo to laiko reguliariai palaikė ryšius. Jis palaikė savo transvestitą pusbrolį jam šiais metais filmuojantis realybės šou „RuPaul's Drag Race“.

Davidas sako: „Niekada nepagalvojau, kad tai bus paskutinis kartas, kai su juo kalbuosi. Širdis plyšta žinant, kad tai gali nutikti bet kuriuo metu“.

Stanley Almadovaro III motina Rosalie Ramos sakė paruošusi savo sūnui užkandžių, kad jis grįžęs iš savo naktinio klubo galėtų pavalgyti. Tačiau apie antrą ryto ją pažadino skambutis, kurio metu jai buvo pranešta apie sūnaus mirtį.

Orlando gėjų klube šaudęs užpuolikas pats ten nuolat lankydavosi

Užpuolikas, kuris klube „Pulse“ Orlande išžudė 49 žmones, ir pats nuolat lankydavosi tame gėjų naktiniame klube, pirmadienį laikraščiui „Orlando Sentinel“ pasakojo keturi jo lankytojai.

„Kartais jis nueidavo į tą kampą, sėdėdavo ir gerdavo pats vienas, o kartais taip prisigerdavo, kad triukšmaudavo ir tapdavo agresyvus“, – laikraščiui sakė Ty Smithas, kalbėdamas apie užpuoliką, 29 metų Omarą Mateeną, kuris žuvo per susišaudymą su policija.

Pasak T.Smitho, jis matęs O.Mateeną tame klube mažiausiai tuziną kartų.

„Mes iš tikrųjų daug su juo nekalbėjom, bet prisimenu, kaip jis kartais kalbėdavo apie savo tėtį, – sakė T.Smithas. – Jis mums papasakojo, kad turi žmoną ir vaiką.“

Kitas nuolatinis „Pulse“ lankytojas, Kevinas Westas, „The Los Angeles Times“ papasakojo, kad O. Mateenas maždaug metus kartais rašydavo jam žinutes per gėjų pokalbių programėlę.

Dar kitas klubo lankytojas vietos žiniasklaidai ir MSNBC sakė, kad O. Mateenas naudojosi daugeliu gėjų programėlių.

O. Mateenas balandžio mėnesį taip pat lankėsi pramogų komplekse „Walt Disney World“, sakė vienas „Disney“ vadybininkas, kuris nenorėjo, kad būtų skelbiama jo pavardė.

O. Mateeno žmona Noor Zahi Salman su pareigūnais nebendradarbiauja, sakė vienas teisėsaugos pareigūnas, nesutikęs skelbti savo pavardės, rašė „Orlando Sentinel“.

49 žmonės žuvo, o dar 53 buvo sužeisti per minimą išpuolį, kuris yra daugiausiai aukų pareikalavusios šaudynės per JAV istoriją.

FTB bosas Jamesas Comey sakė, jog jo biuras yra „labai įsitikinęs“, kad O. Mateenas „radikalizavosi“ skaitydamas internete platinamą propagandą, ir nurodė, jog jis, vykdydamas savo išpuolį, per virtinę skambučių deklaravo ištikimybę „Islamo valstybės“ lyderiui Abu Bakrui al Baghdadi.