Kelioms pastarojo meto apklausoms parodžius, kad postūmį gavo pasitraukimo šalininkų stovykla, D.Cameronas kelis kartus pasirodė per televiziją ir bandė įtikinti žmones birželio 23 balsuoti už pasilikimą ES.

Virtinė pasaulinių institucijų, tarp jų – Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir „Didysis septynetas“ (G-7), parėmė D.Camerono argumentą, kad Britanijos ekonomikai pakenktų pasitraukimas iš ES.

Tačiau pasitraukimo šalininkai įrodinėja, kad Britanija galėtų klestėti nepriklausydama ES ir išsivadavusi nuo biurokratijos.

Vienas garsus išstojimo šalininkas, JK nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigelas Farage'as (Naidželas Fareidžas), sakė, kad rinkėjai pyksta ant tokių isteblišmento figūrų kaip D.Cameronas.

Ministras pirmininkas sekmadienį BBC sakė, kad galėtų stoti „prarastas dešimtmetis Britanijai“, jei šalis nubalsuotų už išstojimą iš ES.

„Galvoju, kad mes žvelgtume į netikrumo dešimtmetį. Tai išsiurbtų energiją iš mūsų vyriausybės ir mūsų šalies“, – pridūrė jis.

„The Sunday Times“ ir „YouGov“ internete atlikta apklausa parodė, kad D.Camerono vadovaujamą narystės šalininkų stovyklą remia 42 proc., o išstojimo šalininkų stovyklą – 43 proc. britų.

11 proc. apklaustųjų sakė dar nežinantys, kaip balsuos, o 4 proc. nurodė, kad referendume nedalyvaus.

„Niekas nežino, ką sako šios apklausos“, – BBC sakė D.Cameronas, kuris pabrėžė, kad optimistiškai tikisi pergalės.

Tačiau N.Farage'as tvirtino, kad šios apklausos rodo realų poslinkį jo pusėn: „Per pastarąsias dvi savaites įvyko poslinkis. Žmonėms jau gana ministro pirmininko ir kanclerio grasinimų ir aš galvoju, kad bendrai žmonės pradeda rodyti du pirštus (įžeidžiamą gestą) politinei klasei.“