Referendumas nėra premjero Davido Camerono populiarumo patikrinimas, penktadienį BBC pareiškė buvęs leiboristų lyderis Edas Milbandas. Tai esą „sprendimas, kuris dešimtmečius darys įtaką mūsų šaliai“.

Leiboristų lyderis Jeremy Corbynas kaltinamas, kad nepakankamai energingai kovoja prieš „Brexit“, nes esą nori, kad torių premjeras D. Cameronas pralaimėtų birželio 23-iąją vyksiantį referendumą. „Kai kurie leiboristų rinkėjai nežino, kur mes šiuo metu esame“, – pripažino E. Milibandas. Apklausos rodo, kad 61 proc. partijos šalininkų yra prieš „Brexit“. Tačiau jų motyvacija po dviejų savaičių ateiti prie balsadėžių yra ypač maža.

Leiboristų atstovas vidaus politikos klausimais Andy Bornhamas BBC pripažino, kad partijos vadovybė iki šiol nepakankamai rūpinosi agitacija prieš „Brexit“. Anot jo, „perspektyva, kad Didžioji Britanija po dviejų savaičių balsuos už izoliaciją, yra labai reali“. Partijos vicepirmininkas Tomas Watsonas laikraštyje „Daily Mirror“ įspėjo apie „juodą skylę“ valstybės finansams, jei įvyks „Brexit“.

Referendumas vyks birželio 23 dieną. Apklausose „Brexit“ šalininkų ir priešininkų pozicijos yra apylygės.