Pranešama, kad lėktuve buvo 118 keleivių ir 17 įgulos narių. Visi jie nusileidus sėkmingai paliko lėktuvą.

Uzbekistano pareigūnai Egipto skrydžių bendrovės pavadinimo nepateikia, tačiau Rusijos naujienų agentūros praneša, kad lėktuvas priklauso oro linijoms „EgyptAir“.

Šiuo metu lėktuvą apžiūri saugumo tarnybos.

Uzbekistane nutupdytame „EgyptAir“ lėktuve jokių sprogmenų nerasta

Oro bendrovės „EgyptAir“ lėktuve, kuris trečiadienį buvo nutupdytas Uzbekistane pakeliui iš Kairo į Pekiną dėl pranešimo apie neva padėtą bombą, jokių sprogmenų nebuvo rasta, nurodė bendrovė.
Lėktuvą „Airbus A330“ patikrinę Uzbekistano pareigūnai nerado nieko įtartina, naujienų agentūrai sakė „EgyptAir“ valdybos pirmininkas Safwatas Musallamas.

„Vietos pareigūnai leido lėktuvui išskristi, kai jie apieškojo lainerį ir nerado jokių grėsmių“, – aiškino jis.
Pasak S.Musallamo, anksčiau trečiadienį kažkoks anonimas paskambino ir perspėjo, kad iš Kairo pakilusiame reiso MS955 lėktuve yra bomba, todėl orlaiviui buvo nurodyta nutūpti artimiausiame oro uoste.

Uzbekistano pareigūnai patvirtino, kad „EgyptAir“ laineris, kuriame buvo 135 keleiviai ir įgulos nariai, buvo nutupdytas Urgančo miesto oro uoste už maždaug 840 km į vakarus nuo Uzbekistano sostinės Taškento.

Šis incidentas įvyko praėjus beveik trims savaitėms po to, kai kitas „EgyptAir“ laineris sudužo Viduržemio jūroje netoli Egipto krantų pakeliui iš Paryžiaus į Kairą.

Per tą katastrofą žuvo visi 66 laineryje buvę žmonės, o jo juodųjų dėžių tebeieškoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)