B. Netanyahu, kaltinamas, kad nukreipia savo vyriausybę kraštutinių dešiniųjų kursu, buvo priverstas išspręsti paskutinės minutės ginčą su kita savo koalicijos partija, kad būtų padaryta pažanga.

Vienas iš B. Netanyahu koalicijos partnerių grasino per balsavimą parlamente blokuoti numatytą koalicijos išplėtimą ir tokiu būdu galbūt atverti kelią naujiems rinkimams, jei nebus įvykdyti reikalavimai dėl procedūrinės reformos.

Tačiau sekmadienį vėlai vakare B. Netanyahu ir jo oponentas, ultradešiniųjų partijos „HaBayit HaYehudi“ („Žydų namai“) lyderis Naftali Bennettas pasiekė kompromisą.

Tikimasi, kad vėliau pirmadienį parlamentas pritars buvusio užsienio reikalų ministro ir ultranacionalisto A. Liebermano, kuris žadėjo griežtas priemones prieš palestiniečių „teroristus“, paskyrimui.

A. Liebermanas ir jo kraštutinių dešiniųjų partija „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“) B. Netanyahu minimalią daugumą 120 vietų parlamente padidins penkiais įstatymų leidėjais – iki 66 deputatų.

Sprendimas patikėti gynybos ministro postą 57 metų griežtojo kurso šalininkui A. Liebermanui pakurstė didžiulį nerimą tarp Izraelio centristinio ir kairiojo sparno politikų, taip pat tarp kai kurių B.Netanyahu partiečių.

Vienas A. Liebermano provokuojamo elgesio pavydžių – neseniai jo pareikštos pastabos apie islamistų judėjimo „Hamas“ lyderį Gazos Ruože Ismailą Haniya.

Jis pareiškė suteiksiąs I.Haniyai 48 valandas, kad paleistų į laisvę du sulaikytus Izraelio piliečius ir perduotų nukautų per 2014 metų karą žydų karių palaikus, „arba būsi negyvas“.

B.Netanyahu pirmadienį pasakė, kad „mes tęsime atsakingą ir atkaklią saugumo politiką ... ir to pačiu ieškosime kelių į taika, ypač per regionų plėtrą, kurią mes ne tik pripažįstame, bet ir joje dalyvaujame“.