Per avariją prieš beveik metus nukentėjo penki žmonės, tarp jų – Latvijai atstovaujantis lenktynininkas iš Rusijos Vasilijus Griazinas, skelbia naujienų agentūra LETA, kuri1 cituoja ru.delfi.lt.

Latvijos policijos atstovė spaudai Sintija Virsė teigia, kad policija jau baigė minėtojo eismo įvykio tyrimą. Nelaimė kelyje Ryga-Veclaicenė įvyko 2015 metų liepos 11 dieną.

Tyrimo metu nustatytos nelaimės aplinkybės. Automobilis „Toyota Yaris“, kurį vairavo 1989 metais gimęs vyras, išvažiavo į priešpriešinę kelio juostą ir susidūrė su automobiliu „Mitsubishi Lancer“.

Tyrėjai nustatė, kad „Toyota Yaris“ vairuotojas pažeidė kelių eismų taisykles, todėl ir yra avarijos kaltininkas. Per nelaimę iš viso nukentėjo penki žmonės. Kaltininkas vairavo blaivus.

Po eismo įvykio paaiškėjo, kad „Mitsubishi Lancer“ vairavo V. Griazinas. Dabar LETA skelbia daugiau svarbių detalių: pasirodo, „Toyota Yaris“ vairavo Amerikos karys. Policijos pareigūnai šios informacijos nekomentuoja, tačiau patvirtino, kad vairuotojas ir du „Toyota“ keleiviai buvo Jungtinių Valstijų piliečiai.

Avarijos metu abiejų automobilių vairuotojai patyrė sunkių traumų, jie buvo gydomi intensyviosios terapijos skyriuje. Keleiviai taip pat nukentėjo.

Po to, kai Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, Amerikos kariai rotacijos principu nuolat atlieka tarnybą Latvijos teritorijoje, kur rūpinasi Baltijos valstybių saugumu.