Tačiau nei JAV, nei Izraelio pareigūnai šių pranešimų negalėjo patvirtinti. Laikraščio "Haaretz" interneto tinklalapyje teigiama, jog C.Rice pasiūlymą pateikė per ketvirtadienį Jeruzalėje įvykusį susitikimą su Izraelio užsienio reikalų ministru Silvanu Shalomu (Silvanu Šalomu). Panašų pranešimą išplatino ir radijas "Izraelio balsas".

Parašęs likti neįvardytas Valstybės departamento pareigūnas Vašingtone sakė: "Mes visada skatiname vyriausybes, kurios nėra užmezgusios ryšių su Izraeliu, imtis žingsnių tai padaryti". Tačiau jis sakė nežinąs, ar C.Rice kalbėjo šia tema.

Su C.Rice keliaujančiais pareigūnais kol kas nepavyko susisiekti. Tuo tarpu Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas sakė negalįs patvirtinti, ar žiniasklaidos pranešimai yra teisingi.

Juose teigiama, kad siūlomą konferenciją globotų Jungtinės Valstijos ir Rusija. Pasak radijo, jos tikslas būtų "skatinti atnaujinti Izraelio bei Šiaurės Afrikos ir Persijos įlankos ryšius".

Vasarį su palestiniečiais susitaręs dėl paliaubų, naujų taikos vilčių skatinamas Izraelis aktyviai siekia, kad kuo daugiau arabų šalių užmegztų su juo santykius. Tačiau, panašu, kad daugelis jų į tai reaguoja nenoriai, ypač kol Izraelis vis dar laiko okupuotas žemes, užgrobtas iš arabų per 1967 metų Artimųjų Rytų karą.

Per ministro pirmininko Arielio Sharono kitą mėnesį planuojamą pradėti pasitraukimą iš Gazos Izraelis pirmą kartą iškels naujakurių gyvenvietes iš žemių, kuriose palestiniečiais nori įkurti savo valstybę. Tačiau Vakarų Krante liks gerokai didesnės žydų gyvenvietės.

Vašingtonas gyvenviečių iškeldinimą vertina kaip galimą žingsnį, siekiant atgaivinti derybas dėl palestiniečių valstybės, bei teigiamą veiksnį taikai visuose Artimuosiuose Rytuose.

Šiuo metu diplomatinius santykius su Izraeliu palaiko tik trys Arabų Lygos nariai - Egiptas, Jordanija ir šiaurės vakarų Afrikos šalis Mauritanija.

Persijos įlankos valstybėje Katare dirba Izraelio prekybos atašė. Marokas, Tunisas bei Omanas sustabdė ryšius su Izraeliu, kai prieš ketverius metus atsinaujino Izraelio ir palestiniečių kruvina nesantaika.