Jis per šį vizitą gegužės 27-28 dienomis susitiks su premjeru Aleksiu Tsipru ir prezidentu Prokopiu Pavlopulu, su kuriais aptars ekonominius ryšius ir energetikos projektus, sakoma Kremliaus pareiškime.

V. Putinas, kurio šaliai Vakarai taiko sankcijas dėl konflikto Ukrainoje, praėjusį kartą Europoje buvo pernai birželį, kai apsilankė Italijoje ir susitiko su italų premjeru Matteo Renzi bei popiežiumi Pranciškumi.

Graikijoje Rusijos lyderis taip pat dalyvaus rusų bendruomenės įsikūrimo Atono kalno vienuolių respublikoje Šiaurės Graikijoje 1000-ųjų metinių minėjime.

Rusija ir Graikija yra daugiausia ortodoksiškos valstybės ir palaiko glaudžius religinius ryšius. V. Putinas dažnai kalba apie savo stiprų tikėjimą, bet A.Tsipras yra prisipažinęs, kad yra ateistas.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas taip pat sakė, kad dalyvaus iškilmėse Atono kalne, kuris yra viena švenčiausių krikščionių ortodoksų vietų.

A. Tsipras pernai du kartus buvo nuvykęs į Maskvą derėtis su V. Putinu, balandį ir birželį, prieš savo perrinkimą rugsėjo mėnesį.

P. Pavlopulas Maskvoje lankėsi sausio mėnesį ir su V. Putinu aptarė ryšių stiprinimą.