Vis dar mažai kas žinoma apie ankstų ketvirtadienio, gegužės 19 dienos, rytą dingusio „EgyptAir“ lėktuvo, kuris skrido iš Paryžiaus į Kairą, keleivių likimą.

Daugiau nei trys dešimtys keleivių giminaičių atvyko į Tarptautinį Kairo oro uostą laukti žinių apie „EgyptAir“ reisą 804. Jie susirinko „EgyptAir“ Skrydžių centre, kur jiems padėti pasirengę vertėjai ir gydytojai, tačiau giminaičiai skundžiasi, kad pirmiausia trūksta informacijos.

Pareigūnai mėgina artimuosius apsaugoti nuo žiniasklaidos, todėl tiesiogiai su jais pasikalbėti bemaž neįmanoma.

Vienas vyras pasakoja, kad lėktuvu skrido keturi jo šeimos nariai.

Kunigas Athaniousas apie lėktuvo nelaimę sužinojo iš naujienų pranešimų. Oro uoste pasitvirtino jo baisiausi nuogąstavimai – lėktuvu skrido jo draugas Amgadas Adibas.

„Jis buvo man tarsi brolis ir sūnus“, – sakė kunigas žurnalistams, palikdamas Kairo oro uosto specialiąją salę. Pasak dvasininko, A. Adibas dar neturėjo penkiasdešimties, buvo dosniai labdarai aukojęs verslininkas. Kunigas Athaniousas pasakojo iš televizijos sužinojęs, kad rastos lėktuvo nuolaužos. Vėliau „EgyptAir“ vadovai pranešimą apie rastas lėktuvo nuolaužas paneigė.

Vienas vyras susirinkusiems žurnalistams šaukė: „Apie tai, kas nutiko, sužinojome iš kitų šalių“. Jis ketvirtadienio popietę į šeimoms skirtą salę atėjo su maždaug šešiais vyrais. Visi jie buvo tarsi pamišę. Jie neatskleidė lėktuvu skridusių savo artimųjų vardų, tačiau neslėpė pykčio dėl informacijos trūkumo.

„Mano sūnus“, – klykė vienas vyras, nebepajėgiantis užbaigti sakinio.

Kiti žmonės savo širdgėlą, nerimą ir viltis išliejo socialinėje žiniasklaidoje. Vienas vyras, prisistatęs Mohamedu Khalfu, prašė visų pasimelsti. „Nuoširdžiai melskitės už „EgyptAir“ reisą MS804. Mano draugas skrido tuo lėktuvu“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Dauguma šeimos narių skundžiasi, kad labai trūksta informacijos. Viena šeima su pykčiu ir ašaromis paliko Kairo oro uosto salę skųsdamasi, kad nėra jokios informacijos apie tai, kas nutiko ir kas skrido lėktuvu.

Pagal „EgyptAir“ sąrašą, tarp 56 keleivių buvo 30 egiptiečių, 15 prancūzų, taip pat po vieną Didžiosios Britanijos, Kuveito, Saudo Arabijos, Čado ir Sudano pilietį ir vienas portugalas iš Alžyro.
Kanados vyriausybė savo pranešime patvirtino, kad dingusiu lėktuvu skrido du šalies piliečiai.
Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Philipas Hammond'as „Twitter“ išreiškė susirūpinimą dėl lėktuvu skridusio brito. Jo vardo jis neatskleidė.

Tuo tarpu Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop išplatino pranešimą, kuriame patvirtino, kad minėtas lėktuvu skridęs britas turėjo dvigubą Didžiosios Britanijos ir Australijos pilietybę. „Iš pagarbos vyro šeimai, vyriausybė daugiau detalių šiame etape neatskleis“, – sakė ministrė.