Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas neigė kaltinimus, kad dešimtys Rusijos sportininkų, tarp jų mažiausiai 15 medalininkų, vartojo ištvermę didinančius preparatus, nors Maskva tuo metu gyrėsi savo pastangomis intensyvinti dopingo prevenciją.

Tie pareiškimai „atrodo absoliučiai nepagrįsti; jie neparemti bent kokio pasitikėjimo vertais duomenimis, nesustiprinti kokia nors argumentacija“, – D.Peskovas sakė žurnalistams, atsakydamas į buvusio Rusijos antidopingo laboratorijos vadovo Grigorijaus Rodčenkovo pareiškimus, kurie virto naujausiais šalies sporto pasaulį supurčiusiais kaltinimais dėl numanomo draudžiamų preparatų vartojimo.

„Tai tiesiog atrodo kaip, tarkim, perbėgėlio šmeižtas ... Aš netikėčiau tokiais nepagrįstais pareiškimais“, – pridūrė D. Peskovas, vartodamas Šaltojo karo laikų retoriką.

G. Rodčenkovas, kuris baiminasi dėl savo saugumo ir šiuo metu gyvena įslaptintoje vietoje Los Andžele, tuos sensacingus komentarus ketvirtadienį išsakė dienraščiui „The New York Times“.

Jis vadovavo Rusijos antidopingo laboratorijai nuo 2006-ųjų iki 2015 metų lapkričio. G. Rodčenkovas atsistatydino, kai Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) apkaltino jo laboratoriją dalyvavus valstybės palaikomoje sportininkų dopingo programoje.

Savo pirmajame interviu G. Rodčenkovas pasakojo apie didžiulio masto ir kruopščiai organizuotą dopingo programą, į kurią buvo įsitraukusi Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) ir Sporto ministerija.