Stipriausias sprogimas apie 10 val. vietos (ir Lietuvos laiku) nugriaudėjo turguje Bagdado šiauriniame šiitiškame Sadro miestu vadinamame rajone, kur žuvo 64 žmonės.

Čia sprogdintojas „Abu Sulaimanas al Ansari“ detonavo sprogmenų prikrautą automobilį, tvirtinama interneto svetainėje paskelbtame IS pranešime.

Kitame vėliau skelbtame pranešime džihadistai nurodė, kad dar du išpuolius, Kadimijoje ir Džamėjoje, po kelių valandų surengė susisprogdindami mirtininkai. Taip pat nurodyti jų vardai ir pavardės: Anas al-Ansari ir Abu Abdel Malik al-Ansari.

Pasak IS, visais trimis atvejais taikytasi į šiitų saugumo pajėgas, bet taip džihadistai visuomet sako, net jeigu sprogmenys detonuojami civilių rajonuose.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ dažnai rengia panašius sprogdinimus Bagdade ir kitose Irako vietovėse. Dažniausiai taikomasi į šiitus, kurie sudaro Irako gyventojų daugumą ir kuriuos IS laiko atskalūnais.

Irako pajėgos atkovojo iš IS nemažą dalį teritorijų, kurias šis judėjimas užėmė 2014-aisiais. Tačiau džihadistai tebekontroliuoja didelę dalį vakarinių Irako teritorijų ir gali dažnai rengti sprogdinimus vyriausybės kontroliuojamuose rajonuose.