„Nesu suinteresuotas“ tapti D.Trumpo varžovu per visuotinius rinkimus, Teksaso senatorius sakė jį apspitusiems žurnalistams, kai T.Cruzas pirmąkart grįžo į Senatą po metus trukusio dalyvavimo lenktynėse dėl Baltųjų rūmų, iš kurių jis pasitraukė praeitą savaitę.

T. Cruzas pareiškė, kad nusivylimas partijos elitu per šių metų rinkimų sezoną „turėtų tapti žadinančiu skambučiu Vašingtone“.

Teksaso senatorius sustabdė savo kampaniją prieš savaitę, kai D.Trumpas laimėjo Indianoje. Tas žingsnis taip pat paskatino pasitraukti Ohajo gubernatorių Johną Kasichą, tad Niujorko nekilnojamojo turto magnatui beveik neliko kliūčių tapti partijos kandidatu.

Anksčiau antradienį T. Cruzas užsiminė, kad galėtų grįžti į lenktynes, jeigu laimėtų pirminius rinkimus Nebraskoje, bet vėliau kalbėdamas Vašingtone tą viltį galutinai palaidojo.

„Pasakykime aiškiai – mes nelaimėsim Nebraskoje, – pareiškė jis. – Mes pasitraukėme iš kampanijos, ir dabar tai rinkėjų rankose.“

Kita vertus, T.Cruzas nesutiko atsakyti, ar palaikys D.Trumpą, taip pat ar ragins savo šalininkus palaikyti verslo magnatą.

„Rinkėjams dar bus apsčiai laiko apsispręsti, ką jie palaikys“, – sakė T. Cruzas.