Apie 80 motociklininkų ir penki juos lydintys automobiliai kirto sieną su Čekija ir įvažiavo į Vokietijos rytinį regioną, bet policija nepranešė apie jokius incidentus.

Kremliaus politiką uoliai remiantys „Naktiniai vilkai“ planuoja pasiekti Berlyną pirmadienį, kai Rusijoje ir daugelyje buvusių Sovietų Sąjungos respublikų minimos sovietų pergalės prieš nacius 71-osios metinės.

Jie savo 6 tūkst. km „Pergalės žygį“ pradėjo balandį Maskvoje ir kirto kelias Rytų ir Vidurio Europos šalis, tarp jų Baltarusiją, Lenkiją ir Čekiją, nors ši akcija neapsiėjo be skandalų.

Prieš savaitę septyniems baikeriams buvo uždrausta įvažiuoti į Lenkiją – kaip ir praeitais metais, išliekant įtampai tarp Maskvos ir Varšuvos.

Šis žygis Varšuvai yra nemalonus priminimas apie sovietų dominavimą Lenkijoje po Antrojo pasaulinio karo ir Rusijos veiksmus Ukrainoje, kur „Naktinių vilkų“ nariai aktyviai veikia Maskvos aneksuotame Kryme, o kai kurie iš jų prisidėjo prie prorusiškų separatistų pajėgų rytiniame šalies regione.

1989 metais, prieš pat Sovietų Sąjungos subyrėjimą, įkurtas „Naktinių vilkų“ klubas tvirtina turintis apie 5 000 narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)