„Įdėmiai išnagrinėjome to rajono oro erdvės stebėsenos informaciją, surinktą 2016 metų gegužės 4–5 dienomis. Ten nebuvo jokių Rusijos arba kokių nors kitų orlaivių skrydžių“, – kariuomenės atstovas Igoris Konašenkovas sakė Rusijos naujienų agentūroms.

„Sprendžiant iš žalos, parodytos nuotraukose ir vaizdo įrašuose, ta stovykla galėjo būti subombarduota sąmoningai arba per klaidą iš salvinės raketų ugnies sistemų, kurias tame rajone dabar labai aktyviai naudoja „al Nusra“ teroristai“, – aiškino I. Konašenkovas.

Sirijos kariuomenė esanti neigė kaip nors susijusi su ketvirtadienį įvykdytais smūgiais, per kuriuos teritorijoje, kontroliuojamoje „al Nusra Front“ džihadistų ir sukilėlių sąjungininkų, žuvo bent 28 civiliai.
Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovas Zeidas Ra'adas Al Husseinas penktadienį sakė, kad aviacijos smūgiai, kurių taikiniu tapo Sirijos viduje perkeltų žmonių stovykla Idlibo provincijoje, buvo beveik neabejotinai neatsitiktiniai ir tikriausiai prilygsta karo nusikaltimui.

Pasak jo, informacija apie tuo smūgius dar nėra patvirtinta, bet „pirminiai pranešimai“ rodo, kad dėl jų kaltos Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgos.

Tarp civilių, žuvusių per incidentą netoli sienos su Turkija, buvo moterų ir vaikų, o dar apie 50 žmonių buvo sužeisti.