Kalbėdamas su CNN žurnalistu antradienį savo namuose Kairo Gizos priemiestyje Mohamedas el-Amiras pareiškė laukiąs daugiau išpuolį, panašių į sprogdinimus liepos 7-ąją, kai trijuose Londone metro traukiniuose ir autobuse žuvo daugiau kaip pusšimtis žmonių.

Jo namuose gerai matomose vietose pastatytos M. el-Amiro sūnaus, Mohamedo Attos, nuotraukos. Šis vyras pilotavo "American Airlines" lėktuvą, kuris įsirėžė į šiaurinį Pasaulio prekybos centro bokštą.

M. el-Amiras sakė, kad išpuoliai Jungtinėse Valstijose ir Londone - tai 50-metų truksiančio religinio karo pradžia. Teroristų kuopeles visame pasaulyje jis pavadino "tiksinčia branduoline bomba".

Vyras, kuris apie savo amžių sakė "mažiausiai 70 metų", teigė nesigailįs dėl to, kas nutiko Londone bei pareiškė, kad pasaulis į Londono aukas ir musulmonų aukas žvelgia taikydamas dvigubus standartus.

Be to, vyriškis pasižadėjo daryti viską, kas paskatintų surengti naujų išpuolių.

Paklaustas, ar leistų CNN įrašyti dar vieną interviu, M. el-Amiras nustatė kainą - penki tūkstančiai dolerių. Pinigai, anot jo, būtų duoti būsimo teroristinio akto vykdytojams.