Sienų apsauga yra „išbandymas Europos ateičiai“ nuo „Viduržemio jūros iki Šiaurės ašigalio“, A.Merkel sakė spaudos konferencijoje Romoje, kurioje taip pat dalyvavo Italijos premjeras Matteo Renzi.

Pasak jos, „judėjimo laisvė“ Europoje yra pastatyta ant kortos, žemynui siekiant įveikti didžiausią migrantų krizę po Antrojo pasaulinio karo ir ant plauko pakibus laisvojo judėjimo Šengeno zonai.

M.Renzi, kuris baiminasi dėl naujo migrantų antplūdžio į Italiją, pabrėžė būtinybę sukurti „strategiją Afrikoje“ po to, kai buvo uždarytas Balkanų migrantų kelias ir sudaryta sutartis su Turkija, siekiant atbaidyti migrantus nuo pavojingų kelionių per Egėjo jūrą.

„Mes nesutariame dėl finansavimo formos“ naujai migrantų sutarčiai, kurią siūlo Italija, pareiškė M.Renzi ir pridūrė, kad Vokietija pasisako prieš euro zonos obligacijų panaudojimą Afrikos šalims, iš kurių daugybė žmonių keliauja į Europą, finansuoti.

„Svarbu yra investuoti į Afriką“, – sakė M.Renzi, kalbėdamas apie būtinybę sumažinti jos šalių skurdą, dėl kurio daugybė migrantų palieka savo namus.

„Italija pasisako už ilgalaikę strategiją ir Europos Sąjunga turi tam vadovauti“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)