Komunistinė Kuba mėgaujasi savo, kaip naujo turistų traukos centro, statusu po to, kai 2014 metų gruodį Vašingtonas ir Havana pranešė apie istorinį suartėjimą. Nuo tada Kuboje jau apsilankė JAV prezidentas Barackas Obama popiežius Pranciškus, grupė „The Rolling Stones“ ir mados dizaineris Karlas Lagerfeldas, kuris antradienį pristatė Kubos įkvėptą mados namų „Chanell“ kolekciją.

Jungtinės Valstijos oficialiai vis dar taiko prekybos ir finansų embargą Kubai, kuris draudžia JAV piliečiams vykti į Kubą turistiniais tikslais. Tačiau B. Obama poziciją sušvelnino iki tokio lygio, kad pirmadienį Havanoje galėjo prisišvartuoti pirmasis kruizinis laivas per 50 metų.

Atidarydamas tarptautinę turizmo mugę Havanoje Kubos turizmo ministras Manuelis Marrero'as sakė, kad šių metų sausio-balandžio mėnesiais šalyje apsilankė 94 000 amerikiečių. Palyginimui, per visus praėjusius metus saloje apsilankė daugiau nei 160 000 amerikiečių, o tai yra 76 proc. daugiau nei 2014 metais.

Pernai Kubą iš viso aplankė 3,5 mln. užsienio turistų, o tai yra 17 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Turistai šaliai leido papildomai užsidirbti 2,8 mlrd. JAV dolerių.

Vėliau šiais metais turėtų būti atnaujinti reguliarūs tiesioginiai skrydžiai tarp JAV ir Kubos.