Opozicijos lyderiai pirmadienį pateikė rinkimų komisijai beveik 2 mln. žmonių pasirašytą peticiją, raginančią surengti referendumą, kuris leistų atšaukti iš pareigų valstybės vadovą, kaltinamą dėl gniuždančios krizės.

„Jeigu per antrąjį žingsnį bus pasakyta, kad (pakankamai) parašų buvo surinkta – keliausime į referendumą, taškas“, – N.Maduro sakė savo savaitiniame kreipimesi per radiją, likus kelioms valandoms iki parašų tikrinimo pradžios rinkimų komisijoje.

Naftą eksportuojančios Pietų Amerikos šalies gyventojai, nusivylę maisto produktų stygiumi, nevaldoma infliacija ir pastarąja elektros krize, masiškai pasirašinėjo peticiją, raginančią surengti referendumą dėl prezidento atšaukimo, sakė opozicijos koalicija „Demokratinės vienybės apskritasis stalas“ (MUD).

Opozicija sako pateikusi Nacionalinei rinkimų tarybai 1,85 mln. parašų – per devynis kartus daugiau negu reikėtų referendumo procesui pradėti.

N.Maduro vėliausi komentarai atrodė taikūs, bet parašų tikrinimo komisijai vadovausiantis pareigūnas buvo nusiteikęs kategoriškai.

„Procesas prasideda rytoj“, – sakė komisijos pirmininkas Jorge Rodriguezas per prezidento savaitinę televizijos laidą.