Venesuelos žmonės, kuriems įgriso maisto produktų stygius, didelė infliacija ir nauja elektros krizė, masiškai pasirašinėjo peticiją, reikalaujančią surengti referendumą dėl prezidento pašalinimo iš posto, nurodė opozicijos koalicija „Demokratinės vienybės apskritasis stalas“ (MUD).

Opozicija sako pateikusi Nacionalinei rinkimų tarybai 1,85 mln. parašų – per devynis kartus daugiau negu reikėtų referendumo procesui pradėti.

MUD vykdomasis sekretorius Jesus Torrealba sakė, kad pareigūnams buvo perduota 80 dėžių, prikrautų pasirašytų peticijos dėl referendumo kopijų.

Tačiau tarybos pareigūnė Tania D'Amelio sekmadienį „Twitter“ žinutėje užsiminė, kad pareigūnai gali pradėti tikrinti parašus tik gegužės pabaigoje.

Dėl to opozicija protestavo, kad rinkimų pareigūnai šališkai palaiko N.Maduro ir jo valdančiąją Venesuelos jungtinę socialistų partiją (PSUV).

„Nėra jokių abejonių. ... Tania D'Amelio yra PSUV šalininkė ir jos besąlygiška aktyvistė; ji stengiasi, kad referendumas dėl atšaukimo neįvyktų šiais metais“, – sakė opozicijos kontroliuojamo parlamento pirmininkas Henry Ramosas Allupas.