Pirmadienį kalbėdamas per vieną Indianos radijo stotį, D. Trumpas pakomentavo situaciją su Rusijos naikintuvu Su-27, kuris penktadienį virš amerikiečių lėktuvo atliko „suktukinę statinę“.

„Tai siaubinga. Mačiau tai. Tai tik parodo, kaip žemai mes smukome, jei jie gali su mumis taip žaisti“, - pareiškė jis.

D. Trumpas teigė, kad toks elgesys demonstruoja pagarbos stoką jų šaliai ir prezidentui Barackui Obamai. Jis tvirtino, kad tokių incidentų atveju pirmiausia reikėtų griebtis diplomatijos.

„Jei tai nesuveikia, nežinau... Tam tikru momentu, kai tas mulkis priartėja, reikia šauti, reikia šauti. Tai gėda“, - sakė jis.

DELFI primena, kad tokį pareiškimą kandidatas į JAV prezidentus D. Trumpas pateikė po eilinio balandžio 29-tosios incidento, kai Rusijos naikintuvas Su-27 atliko pavojingus manevrus arti JAV žvalgybos lėktuvo, skridusio virš Baltijos jūros.

Pentagonas griežtai įvertino šį Rusijos žingsnį.

Šis nesaugus ir neprofesionalus perėmimas ore potencialiai gali smarkiai pakenkti ir sukelti sužalojimų visoms susijusioms orlaivių įguloms. Dar svarbiau, kad tokie nesaugūs ir neprofesionalūs vieno piloto veiksmai gali be jokio reikalo eskaluoti įtampą tarp abiejų šalių“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė JAV gynybos departamento atstovas spaudai komandoras Billas Urbanas.

B. Urbanas pridūrė, kad šis incidentas įvyko po to, kai anksčiau šį mėnesį Rusijos karo lėktuvai skraidė itin arti Amerikos eskadrinio minininko „USS Donald Cook“, plaukusio Baltijos jūroje netoli Kaliningrado srities.

Rusijos parlamentaras - tai D. Trumpo savireklama

Respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo pareiškimas, kad reikia šaudyti į Rusijos lėktuvus, pavojingai priartėjusius prie amerikiečių lėktuvų, yra ne kas kita kaip savireklama, sako Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto vadovo pavaduotojas Leonidas Kalašnikovas.

„Žinoma, kad tai – savireklama. D.Trumpas per daug gero prikalbėjo apie Rusiją, o dabar, kai yra per du žingsnius nuo nominavimo kandidatu į JAV prezidentus, jam reikia balansuoti“, – L. Kalašnikovas antradienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, taip pasielgti D. Trumpui galėjo patarti tie jo komandos nariai, kurie yra atsakingi už politinę rinkimų kompanijos dalį.

L. Kalašnikovo nuomone, artimiausiu metu galima tikėtis ir daugiau panašių D.Trumpo pareiškimų, pavyzdžiui, ekonomikos arba užsienio politikos temomis.

„Kuo arčiau prezidento rinkimai, tuo labiau Trumpas turės atsižvelgti į elito nuostatas, taip pat ir antirusiškas“, – sakė Valstybės Dūmos komiteto vadovo pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1773)