„Derybos tarp Misturos ir Sergejaus Lavrovo, po kurių bus spaudos konferencija, įvyks“ Maskvoje, pirmadienį AFP sakė atstovė Marija Zacharova.

Susitikimas rengiamas Jungtinėms Valstijoms ir kitoms Sirijos opozicijos šalininkėms kaltinant Rusiją pažeidžiant tarptautinius susitarimus, kuriais siekiama taikos karo nuniokotoje šalyje.

Vašingtonas ir Maskva yra Sirijos taikos proceso rėmėjai, todėl, pasak S.Misturos, yra mažai vilties pasiekti kokią nors pažangą be jų tarptusavio susitarimo.

Tačiau Jungtinės Valstijos kaltina Rusiją, kad ji įsipareigojo remti paliaubas, tačiau beveik nieko nedaro, kad pažabotų Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgas Alepo apylinkėse.

Maskvos koordinavimo centro Sirijoje vadovas generolas leitenantas Sergejus Kuralenka sekmadienį sakė, kad prasidėjo derybos dėl Alepo provincijos įtraukimo į vadinamąjį „tylos režimą“ arba kovų įšaldymo.

S.Kuralenko pirmadienį žurnalistams sakė, kad derybos tęsiamos.

Rusija sako neprašysianti Sirijos režimo nutraukti savo oro pajėgų antskrydžius Alepe, kadangi tiki, jog jie padeda kovoti su ten esančiomis džihadistų grupėmis.

Nuo 2011 metų kovą prasidėjusio Sirijos konflikto pradžios šalyje žuvo daugiau nei 270 tūkst. žmonių.