„Remiantis paskelbtais duomenimis, D. Kiseliovas 204 kvadratinių metrų ploto butą Maskvos Gėlių bulvare nusipirko už 2,21mln. eurų. Visi puolė tikrinti šiuos duomenis Rusijos registrų centro svetainėje, tačiau ši, kaip jau buvo nutikę ir anksčiau, neveikia. Nenustebčiau, jei tada, kai ji vėl ims veikti, D. Kiseliovas bus iš ten pašalintas, kaip jau anksčiau nutiko su Rusijos prezidento Vladimiro Putino žentu ir kitais.“ – tęsia A. Navalnas.

Vis dėlto Kovos su korupcija fondo vadovas A. Navalnas primena, kad jo vadovaujama organizacija viską fiksuoja. Opozicionierius tikina informaciją gavęs ne įsilaužimo ar nutekinimo būdu, o jo pateikiami duomenys paimti iš visiškai oficialaus dokumento, kuris buvo gautas visiškai teisėtai.

„Gėlių bulvaras 2“ – vienas brangiausių elitinių gyvenamųjų namų kompleksų, kuriame D. Kiseliovas įsigijo elitinį būstą. Kiekviename miegamajame – drabužinės ir sanitariniai mazgai, maksimalus komfortas ir visa kita.
Elitinis kompleksas Maskvoje - Gėlių bulvaras 2

Šiame komplekse butą turi ir garsusis supermodelis Naomi Campbell. Maža to, ji netgi filmavosi šio gyvenamųjų namų komplekso reklamoje.

„N. Campbell – vieno iš šį elitinį kompleksą stačiusios bendrovės „Capital Group“ savininkų žmona (gal jau buvusi), taigi ji ten gyveno iš tikrųjų“, - asmeninėje svetainėje rašo A. Navalnas.

„Ar dar reikia kokių nors paaiškinimų, kodėl D. Kiseliovas pasirengęs meluoti 24 valandas per parą? Jis publikuoja nuo pirmo iki paskutinio žodžio sufabrikuotus „tyrimus“, pasakoja apie nukryžiuotus vaikus ir CŽV numuštus lėktuvus. Juk atsakymas labai paprastas: tai – trečiarūšis žurnalistas, už pinigus pasirengęs padaryti bet ką. Jis buvo trečiarūšis žurnalistas Rusijoje, tada išvyko į Ukrainą ir ten taip pat buvo trečiarūšis. Vėliau grįžo ir nusprendė tapti turtingu trečiarūšiu žurnalistu“, - kaltinimus žeria A. Navalnas.
Aleksejus Navalnas

„D. Kiseliovas iš ekrano melavo nesikuklindamas, daugiau už visus. Buvo pastebėtas ir nutiko kaip anekdote: „Gal ir kvailė, bet butą už 4,2 mln. JAV dolerių turiu“. Kokioje dar šalyje ir su kokia dar valdžia ši pasišlykštėjimą kelianti rupūžė gautų tokius pinigus? Juk jis butą įsigijo be jokių kreditų, ir atsiskaitė grynaisiais. Taip gali nutikti tik Rusijoje, tik valdant V. Putinui, taigi nėra tokio melo, kurio nepasakytų D. Kiseliovas, kad tik šią valdžią išsaugotų. Tiesa, numanau, kad teisėtos D. Kiseliovo pajamos negali būti tokios didelės, o tai reiškia, kad rupūžė kažkur vagiliauja ar iš kažkur gauna grynųjų. Jei apie tai ką nors žinote, rašykite mums į juodąją dėžutę.“ – rašo A. Navalnas.

DELFI primena, kad Rusijos televizijos laidų vedėjas Dmitrijus Kiseliovas garsėja agresyviu Kremliaus politikos palaikymu. D. Kiseliovui, kaip ir Rusijos liaudies artistui Josifui Kobzonui, kuriam buvo suteikta galimybė gydytis Europoje, taip pat ir keliems kitiems Rusijos politinio ir kultūrinio elito atstovams, ES pritaikė sankcijas už Rusijos politikos Ukrainos atžvilgiu palaikymą

Kanale „Rosija“ D. Kiseliovas veda kassavaitinę informacinę programą „Vesti nedeli“, kurią kritikai kaltina vykdant Kremliaus propagandą. Jis taip pat pagarsėjo įvairiais skandalingais pareiškimais.

Iškart po to, kai kilo įtampa tarp Rusijos ir JAV su ES dėl Krymo, vienoje iš savo laidų žurnalistas pagrasino paversi JAV radioaktyviais pelenais. Prieš tai, 2012 m. balandžio mėnesį D. Kiseliovas laidos „Istorinis procesas“ eteryje pareiškė, kad gėjų širdis reikia „užkasti į žemę arba deginti kaip netinkamas pratęsti gyvybę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (866)