Tai trečiadienį, balandžio 27 dieną, pranešė leidinys RBK, remdamasis Demokratinės koalicijos šaltiniais.

Po Demokratinės koalicijos posėdžio, kuris vyko balandžio 27 dieną, du susitikimo dalyviai RBK nurodė, kad A. Navalno ir V. Milovo bendražygiai faktiškai pasitraukė iš šios koalicijos dėl „principinių nesutarimų“, susijusių su pirminių rinkimų taisyklėmis ir priešrinkiminių sąrašų sudarymu.

Pasak susitikimo dalyvių, posėdžio metu vėl buvo iškeltas klausimas, ar tikslinga Demokratinės koalicijos sąraše pirmuoju numeriu palikti M. Kasjanovą.

Pasak „Gruodžio 5-osios“ partijos vieno iš steigėjų Konstantino Jankausko, partijos atstovai koalicijos sąrašų lyderio klausimą pasiūlė spręsti referendumo būdu. Kovos su korupcija fondo vadovas Aleksejus Navalnas pareiškė, kad „jei sąrašo lyderis nėra tikras, kad per pirminiuose rinkimuose užims pirmąją vietą, tai, veikiausiai, jis nėra labai geras sąrašo lyderis“. Skelbiama, kad K. Jankausko pasiūlymą palaikė keturios koalicijos partijos, tačiau PARNAS, kuriai vadovauja M. Kasjanovas, jam pasipriešino.

„Progreso partijos“ atstovai taip pat pasiūlė paisyti „rinkėjų interesų“. Jie pasiūlė visą Demokratinės koalicijos kandidatų sąrašą sudaryti remiantis pirminiais rinkimais, be kokių nors privilegijų ir išimčių. PARNAS šį pasiūlymą taip pat blokavo.

K. Jankauskas leidiniui RBK taip pat sakė, kad koalicijos vadovybė vylėsi, jog M. Kasjanovas prieš rinkimus padės surinkti lėšų reklamos kampanijai. Tačiau, K. Jankausko teigimu, visos lėšos galiausiai po lygiai buvo paskirstytos koalicijos partijoms.

Prieš A. Navalną įvykdytas išpuolis

Kovos su korupcija fondo įkūrėją Aleksejų Navalną užpuolė prie fondo biuro Maskvoje. Apie tai jis pranešė savo tinklaraštyje balandžio 28 d., ketvirtadienį.

Politiko teigimu, vienas iš dviejų užpuolikų pylė į jį „kažkokio mėlyno cheminio skysčio.“ A. Navalnas kiek pabėgėjo paskui jį, o paskui „nuvažiavo namo persirengti“. „Marškinius teko išmesti“, – rašo jis.

A. Navalnas sieja užpuolimą su incidentu prie Kino rūmų, kur kiek anksčiau ketvirtadienį Nacionalinio išlaisvinamojo judėjimo aktyvistai apipylė briliantine žaluma rašytoją Liudmilą Ulickają ir apmėtė kiaušiniais Rusijos istorinių tiriamųjų darbų konkurso vyresniosioms klasėms „Žmogus istorijoje. Rusija- XX a.“ apdovanojimų ceremonijos dalyvius.