Atvykę į vietą policininkai netoli ūkinės paskirties pastatų maždaug 40 cm gylyje rado po žeme užkastą kūdikį. Tuo tarpu vaiko motina tikino, kad jai buvo persileidimas. Ant kūdikio kūno nebuvo rasta jokių smurto požymių, todėl motinai nebuvo pateikti jokie kaltinimai.

Tačiau situacija iš esmės pasikeitė, kai buvo atliktas kūdikio kūno skrodimas ir buvo nustatyta pagrindinė mergaitės mirties priežastis. Buvo nustatyta, kad mergaitė gimė gyva ir buvo teisingai išsivysčiusi, o mirties priežastis – oro trūkumas. Vadinasi, vaikas mirė nuo globos stokos arba buvo pasmaugtas.

Vaikas po gimimo gyveno dar keletą valandų ir neatmetama galimybė, kad ji dar kvėpavo ir buvo sąmoninga, kai ant jos buvo beriama žemė.
Kyla diskusijos, dėl ko Lenkijoje periodiškai nutinka tokie dalykai: ar dėl žmonių kaltės, ar dėl įstatymų, kurie draudžia nėštumo nutraukimą. Abortą Lenkijoje galima daryti tik trim atvejais: jeigu kūdikis vystosi nesveikas, kai gimdymas kelia grėsmę gimdyvės gyvybei arba jei moteris buvo išprievartauta.

Dominykai G. ir jos 26-ių metų sugyventiniui Jaroslawui B. miesto prokuratūra pateikė kaltinimus dėl kūdikio nužudymo, jiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.