Apie tai rašoma B. Nemcovo dukters interesams atstovaujančių advokatų Vadimo Prochorovo ir Olgos Michailovos prašyme tyrėjui, informuoja meduza.io.

Prašyme, kurio kopiją turi RBK, su nuoroda į bylos medžiagą pranešama – tyrėjai mano, kad prie politiko žmogžudystės prisidėjo VRM Vidaus pajėgų bataliono „Sever“ karininkai Ruslanas Geremejevas ir jo brolis Arturas Geremejevas.

Be to, prašyme prisidėjusiais prie B. Nemcovo žmogžudystės nurodyti minėto bataliono „Sever“ vadas Alibekas Delimchanovas, Čečėnijos VRM darbuotojai Aslanbekas Chatajevas, Šamchanas Tazabajevas, taip pat Ruslano Geremejevo giminaičiai – Čečėnijos senatorius Suleimanas Geremejevas ir Čečėnijos Šolkovsko rajono poskyrio viršininkas Vacha Geremejevas.

„Nepaisant to, kad tyrimo metu paaiškėjo aplinkybės, nurodančios, kad šie asmenys galimai prisidėjo prie Nemcovo žmogžudystės ir jos organizavimo, niekas iš jų tinkamai neapklaustas, neatlikta išsami operatyvinių ir tiriamųjų veiksmų analizė, o Ruslanui ir Arturui Geremejevams nė nepateikti kaltinimai“, – rašoma prašyme.

Borisą Nemcovą nušovė Maskvos centre 2015 m. vasario 27 d. Įtariami žmogžudyste buvo sulaikyti penki čečėnų kilmės asmenys, tarp jų – įtariamas žmogžudystės vykdytojas Zauras Dadajevas, anksčiau tarnavęs batalione „Sever“. Kai kurie iš sulaikytųjų iš pradžių prisipažino, paskui atsisakė savo parodymų.

2015 m. Tiriamasis komitetas pareiškė, kad žmogžudystės užsakovas buvo Ruslanas Muchudinovas. Paskelbta jo tarptautinė paieška.

Pradėta atskira Muchudinovo ir kitų nenustatytų asmenų, kurie, tyrėjų nuomone, buvo B. Nemcovo žmogžudystės užsakovai, byla.