Apie tai pranešė „Fox News“. Patvirtindami savo žodžius jie paviešino kelias momentines ekrano kopijas ir pažadėjo sutriuškinti Jungtines Valstijas, informuoja newsru.com.

„Jūsų sistema nepajėgė atremti mūsų išpuolių. Dabar vėl jus sutriuškinsime“, – rašoma grupuotės „United Cyber Caliphate“ pareiškime.

Praėjusį penktadienį įsilaužėliai pareiškė, jog dabar turi Saudo Arabijos saugumo institucijų 18 tūkstančių darbuotojų asmeninius duomenis. O praėjusios savaitės pradžioje paaiškėjo, kad su IS susijusi kompiuterinių įsilaužėlių grupuotė patalpino internete daugiau nei 3 500 Niujorko gyventojų pavardes su komentaru: „Norime, kad jie mirtų.“

JAV valstybės departamentas šia tema nedarė oficialių pranešimų. Tiesa, išvakarėse laikraštis „The New York Times“ anonsavo, kad JAV prezidentas Barackas Obama balandžio 25 d. susitikime su Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Italijos lyderiais François Hollande‘u, Angela Merkel, Davidu Cameronu ir Matteo Renzi aptars galimybę taikyti kibernetinį ginklą prieš IS.

Straipsnyje rašyta, kad JAV vadovas siūlys pradėti naują kovos su teroristais frontą – naudojant kibernetinį ginklą, kurį anksčiau JAV valdžia buvo pasitelkusi prieš Rusiją, Kiniją, Iraną ir Šiaurės Korėją.

Tarp galimų kibernetinio ginklo taikymo variantų įvardinti šie: ryšių sistemų gadinimas, pinigų pervedimo teroristams blokavimas, elektroninių mokėjimų sistemų gadinimas, rašoma straipsnyje. Balandžio viduryje JAV gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Robertas O. Workas pranešė CNN televizijai apie pirmą kibernetinio ginklo prieš IS taikymą. Tiesa, jis nepaaiškino, apie kokį ginklą kalbama.

JAV karinių išlaidų 2017 m. projekte lėšos, skiriamos kovai kibernetinėje erdvėje, padidintos iki 35 mlrd. dolerių (31 mlrd. eurų) penkeriems metams. Projektą turi patvirtinti JAV Kongresas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)