„Esu įsitikinęs, kad kanclerės Merkel, taip pat ir daugelio vokiečių, požiūris į pabėgėlių krizę yra narsus. Ji pademonstravo realų politinį ir moralinį vadovavimą“, – sakė B. Obama interviu, kuris paskelbtas vokiečių laikraščio „Bild“ šeštadienio numeryje.

„Angela kalba apie mūsų moralinį įsipareigojimą žmonėms, šeimoms ir vaikams, bėgantiems nuo siaubingų sąlygų, Assado režimo Sirijoje ir ISILIslamo valstybės“ barbariškumo“, – pažymėjo JAV prezidentas.
„Mes paprasčiausiai negalime uždaryti duris mums giminingoms būtybėms, patekusioms į beviltišką padėtį“, – tęsė B. Obama.

A. Merkel, šeštadienį išvykusi į Turkiją aptarti pabėgėlių krizės reikalų, yra kritikuojama, kad Vokietija 2015 metais įsileido per daug prieglobsčio prašytojų – daugiau nei milijoną. Anot priešininkų, stipriausios Europoje ekonomikos šalis nėra pasirengusi integruoti tiek daug prašytojų.

Tuo tarpu B. Obama išreiškė stiprią paramą Angelai Merkel.
Jis sakė laikraščiui „Bild“, kad migrantų naštą būtina tinkamai pasidalinti – JAV yra pasirengusi šiemet priimti bent 10 tūkst. sirų.

„Pastaroji ES ir Turkijos sutartis yra žingsnis teisingesnio šios atsakomybės pasidalijimo link“, – pridūrė B. Obama.

B. Obama sekmadienį atvyks į Vokietiją ir aplankys Hanoverio pramonės technologijų mugę, o vėliau pirmadienį neformaliai bendraus su A.Merkel ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, taip pat su britų ir italų premjerais Davidu Cameronu ir Matteo Renzi.

Tūkstančiai demonstrantų išėjo šeštadienį į Vokietijos Hanoverio miesto gatves, protestuodami prieš Transatlantinio laisvosios prekybos susitarimo sudarymą. Protestas vyko likus dienai iki JAV prezidento Baracko Obamos vizito Hanoveryje: