Amerikos lyderis stebėjo scenas iš vaidinimo „Hamletas“ (Hamlet) per anksti ryte surengtą viešnagę „Globe“ teatre – rekonstruotame statinyje ant Temzės upės kranto, esančiame šalia vietos, kur XV amžiuje buvo įsikūręs teatras, kuriame dirbo W. Shakespeare'as.

Trupė, kuri 2014 metais buvo išvykusi į pasaulines gastroles, per dvejus metus vaidino 197 šalyse daugiau negu 100 tūkst. žmonių, prezidentui surengė specialų pasirodymą.

B. Obama stovėjo teatre, neturinčiame stogo, įdėmiai stebėdamas ir linguodamas į muzikos taktą.

Barackas Obama teatre Globe

Po to šou jis garsiai plojo, o vėliau aplankė aktorius užkulisiuose.

„Noriu kiekvienam paspausti ranką. Buvo nuostabu. Nenorėjau, kad tai baigtųsi“, – šypsodamasis sakė B. Obama.

„Globe“ švietimo programos direktorius Patrickas Spottiswoode'as prezidentui aprodė rekonstruoto teatro statinį.

„Jūs puikiai dirbate“, – B. Obama sakė P. Spottiswoode'ui.

„Globe“ buvo atstatytas netoli originalaus teatro vietos; jame rengiami autentiški to laikmečio vaidinimai pagal W.Shakespeare'o ir kitų jo amžininkų pjeses.

Williamo Shakespeare'o gimtasis miestelis Stratfordas prie Eivono vidurio Anglijoje vadovauja šio dramaturgo mirties 400 metų sukakties minėjimui visame pasaulyje, rengdamas vaidinimus, kuriuose dalyvauja iškilūs aktoriai, koncertus ir paradus.

Ypatingais šių iškilmių centrais taps du pastatai: W. Shakespeare'o šeimos namas, kuriame dramaturgas, kaip manoma, gimė 1564 metais, ir Švč. Trejybės bažnyčia, kurioje jis buvo palaidotas.

W. Shakespeare'o pjesės taip pat bus vaidinamos daugybėje teatrų visame pasaulyje – pradedant Varšuva, baigiant Dubajumi ir Los Andželu. Į daugelį tų vaidinimų bilietai akimirksniu buvo išgraibstyti; tai byloja apie neblėstantį vieno iš iškiliausių anglų kalba rašiusių dramaturgų tarptautinį populiarumą.

B. Obama britų jaunimui: neatsiribokite nuo pasaulio

JAV prezidentas B. Obama šeštadienį taip pat prašė jaunų Didžiosios Britanijos žmonių neatsiriboti nuo pasaulio, informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

„Susiduriame su raginimais izoliuotis ir neapykanta užsieniečiams. Kai kalbu su jaunais žmonėmis, prašau jų, kaip ir jūsų meldžiu, atmeskite visus raginimus atsiriboti“, – per Londono rotušės renginį sakė B. Obama.

Barackas Obama

Kalbėdamas daugiau nei 500 britų jaunuolių, JAV prezidentas pokštavo apie Britanijos kolonijinę praeitį ir sakė, kad, nepaisant ypatingų abiejų šalių santykių, kadaise Jungtinės Valstijos kivirčijosi su Britanija.

Prezidentas atsakė į 10 klausimų, tačiau Britanijos referendumo klausimas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) nebuvo paliestas.