D. Rousseff dar kartą išreiškė nuomonę ir apkaltos procesą pavadino politiniu perversmu, kurį rengia prezidentę pašalinti norintys priešininkai.

Prezidentė kaltinama tuo, kad 2014 metais, prieš perrinkimą klastojo sąskaitas, norėdama nuslėpti augantį Brazilijos deficitą. Tačiau pati D. Rusef neigia pažeidusi įstatymus ar padariusi kokį nors nusikaltimą.

Mercosur prekybos blokas turi nuostatą, kuri gali būti taikoma, jeigu yra nuverčiama išrinkta bloko valstybės narės vyriausybė, o blokas tokiu atveju gali skirti šaliai įvairių sankcijų.

Prezidentė taip pat pakartojo, kad ji nesusiduria su kaltinimais korupcija, o užsienio lyderiai išreikė prezidentei solidarumą.

D. Rousseff susiduria su grėsme netekti posto. Sekmadienį Brazilijos žemesnieji rūmai nusprendė leisti pradėti apkaltą prezidentei. Dabar dėl apkaltos proceso spręs Senatas. Jei Senatas paseks žemesniųjų rūmų pavyzdžiu ir balsuos už prezidentės apkaltos proceso vykdymą, pastaroji turės pasitraukti iš savo posto. Tokiu atveju prezidentės postą perims viceprezidentas Michelis Temeras.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, dauguma iš 81 senatoriaus, tikėtina, balsuos už apkaltos procesą D. Rousseff, nors prezidentė ir jos šalininkai ne kartą sakė, kad nėra teisinio pagrindinio prieš ją pradėti apkaltą.