Pasak jo, balandžio 14 d. priešlėktuvinės gynybos budinčiosios pajėgos virš Baltijos jūros nustatė nežinomą objektą, kuris dideliu greičiu judėjo Rusijos valstybinės sienos link. Siekdamos identifikuoti taikinį, Baltijos laivyno aviacijos budinčios pajėgos pasiuntė vieną naikintuvą Su-27, kuris jį apskridęs nustatė, kad tas taikinys yra JAV karinių oro pajėgų žvalgybinis lėktuvas RC-135U, sakė Rusijos gynybos ministerijos atstovas. Vėliau, po vizualinio kontakto su Su-27 žvalgybinis lėktuvas RC-135U pakeitė kursą priešinga kryptimi, pridūrė I. Konašenkovas, pabrėždamas, kad rusų naikintuvo skrydis buvo vykdomas griežtai pagal tarptautines oro erdvės naudojimo taisykles.

Sekmadienį, balandžio 17 dieną, JAV gynybos departamentas patvirtino TASS išplatintą CNN informaciją apie tai, kad Rusijos naikintuvas Su-27 buvo perėmęs JAV oro pajėgų žvalgybinį lėktuvą.

„Balandžio 14 dieną žvalgybinis lėktuvas RC-135, skrisdamas įprastiniu maršrutu tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros, buvo perimtas rusų naikintuvo Su -27“, - sakė Pentagono atstovas, tvirtindamas, kad rusų pilotas šį manevrą atliko „nesaugiu ir neprofesionaliu būdu“. JAV žinybos darbuotojas patikino, kad RC-135 vykdė misiją tarptautinėje oro erdvėje ir nė vienu skrydžio etapu nebuvo įskridęs į Rusijos oro erdvę".

Pentagonas pridūrė, kad „nesaugūs ir neprofesionalūs vieno piloto veiksmai gali eskaluoti nereikalingą įtampą tarp šalių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)