Kaip rašo express.co.uk, kovoje prieš „Islamo valstybę“ moterys kovotojos gali būti efektyvesnės nei vyrai, susigrąžinant teritoriją iš džihadistų Sirijoje ir Irake, nes „Islamo valstybės“ kovotojai geriau pabėgs nei paaukos savo gyvybę netikėdami, kad po mirties jiems už tai bus atlyginta. „Jie mūsų labai bijo, nes jei juos nužudysime, jie neis į dangų, tai kelia juoką“, - pasakojo 30-metė kovotoja Denis. „Mes džiaugsmingai krykštaujam, kai juos pamatome, jie supranta, kad mes ateiname, ir tampa tikrais bailiais“, - tęsė Denis.

Šios kovotojos priklauso kurdų pilietinės gynybos pusiau sukarintai organizacijai YBS, kuri savo ruožtu yra kurdų liaudies gynybos dalinių (YPG) atšaka. Šis moterų kovotojų dalinys įsteigtas 2014 m. po to, kai „Islamo valstybė“ pradėjo kontroliuoti dideles teritorijas šiaurinėje Irako dalyje. Šio dalinio misija – nukauti „Islamo valstybę“, kurios nariai prievartavo, kankino ir žudė šimtus jazidų moterų Sinjaro provincijoje. „Po to, kai taip buvo pasielgta su jazidų moterimis, svarbu turėti moterų dalinių, turime paremti šias moteris, padėti joms apsiginti“, - neabejojo Denis.

„Islamo valstybė“ paėmė šias moteris ir vaikus, nes norėjo sunaikinti jų garbę, mes padedame apmokyti jazidų moteris, kad jos galėtų apsiginti, patikėtų, kad gali kontroliuoti savo pačių ateitį, štai kodėl mes čia“, - tikino Denis. 22-ejų kurdų kovotoja Haven patvirtino, kad jai patinka tai, kad „Islamo valstybės“ kovotojai tiki nepateksiantys į dangų, jei juos nužudys moteris. „Nežinau, kiek jų jau nužudžiau, man nepakanka, nebūsiu laiminga, kol jų dar bus likę gyvų“, - patikino Haven.

„Islamo valstybė“ skelbia teroro karą visiems, kurie, jų nuomone, nėra islamo pasekėjai. Ši teroristinė kampanija nukreipta ir prieš Irake gyvenančią jazidų bendruomenę, kuri jau ne vienerius metus yra persekiojama „Islamo valstybės“. Ši barbariška grupuotė yra pagrobusi šimtus vaikų ir moterų, kuriuos laikė įkaitais, kankino ir seksualiai išnaudojo. 2014 m. vasarą „Islamo valstybė“ išžudė 5 tūkst. jazidų Irako Sinjaro mieste, o šimtai moterų atsidūrė nelaisvėje arba buvo parduotos į sekso vergiją.

Human Rights Watch“ organizacijos pateikiamais duomenimis, daugybė į „Islamo valstybės“ narių rankas patekusių moterų ir mergaičių mėgino žudytis, kad išvengtų seksualinės prievartos, prievartinės santuokos ar religijos pakeitimo. Dalis į nepavydėtiną situaciją patekusių merginų bandė nusižudyti panaudodamos elektros srovę vonioje ar vartodamos jų manymu nuodingų medžiagų.